Linkovi

Deveta uzastopna pobeda Hornetsa, Stojaković ubacio 19 poena


Četiri utakmice NBA sezone odigrane su u ponedeljak uveče, uz polovičan učinak domaćih i gostujućih ekipa. Od košarkaša iz Srbije nastupili su Peđa Stojaković i Darko Miličić, a mnogo uspešniji bio je Stojaković, koji je u pobedi svojih Hornetsa ubacio 19 poena (2-4, 4-6, 3-3), uz po 2 skoka i ukradene lopte za 29 minuta.

Miličićev Memfis poražen je kod kuće od Dalasa – 103:84, a srpski internacionalac je za 23 minuta igre postigao 2 poena, uz 5 skokova i 2 blokade. Dalas je tako uspešno započeo jednu od najtežih serija na strani, s obzirom da Mevse od četvrtka do sledećeg ponedeljka čekaju gostovanja u Bostonu, Detroitu i Orlandu – tri grada u kojima igraju vodeći klubovi divizija Istočne konferencije.

Hornetsi su predvođeni Krisom Polom na svom parketu razbili Denver – 117:93 i zadržali vodeću poziciju na Zapadu sa porazom manje od prvih pratilaca Finiksa i Dalasa. Plejmejker domaćih potpuno je dominirao sa 23 poena, 17 asistencija i 9 skokova, uz sjajnu podršku pomenutog Stojakovića, Dejvida Vesta (13 poena, 9 skokova) i Tajsona Čendlera (10 poena, 16 skokova), te dvojice rezervista Melvina Ilaja (16 poena, 9 skokova) i Džanera Parga (13 poena, 7 asistencija), tako da deveti uzastopni trijumf Nju Orleansa nijednog trenutka nije dolazio u pitanje. Trener gostiju Džordž Karl bio je impresioniran igrom rivala i posle utakmice čak rekao da Hornetsi praktično imaju All-Star igrale na četiri pozicije, aludirajući na Pola, Stojakovića, Čendlera i Vesta. Ukoliko nastave pobednički niz i u sledeća dva susreta Hornetsi će i svom stručnom štabu obezbediti učešće na predstojećem All-Star vikendu u – Nju Orleansu.

Zvanični šampion San Antonio, koji je snagu Hornetsa osetio dve večeri ranije na svom parketu, doživeo je novi poraz, ovog puta u Solt Lejk Sitiju. Bilo je 97:91 za domaće "džezere", koje su sa po 23 poena predvodili Karlos Buzer i Andrej Kirilenko. Tim Dankan i Manu Đinobili su postigli 26, odnosno 29 poena za goste, ali je ostatak ekipe Grega Popovića bio indisponiran.

U poslednjem duelu večeri, Šarlot je trijumfovao u Los Anđelesu nad Klipersima – 107:100.

XS
SM
MD
LG