Linkovi

Šarapova preko Ane Ivanović do treće titule na Grand Slem turnirima


Najbolje rangirana teniserka Srbije Ana Ivanović nije uspela da osvoji prvu Grand Slem titulu u karijeri. Nju je posle 91 minuta igre, po velikoj vrućini u Rod Lejver Areni u Melburnu, u finalu Austrelijen Opena sa 2:0, po setovima 7:5 i 6:3 pobedila Marija Šarapova.

Bez obzira na drugi poraz u velikim finalima, Ivanović će u ponedeljak na najnovijoj svetskoj rang-listi biti druga teniserka sveta, dok Šarapova ostaje na petoj poziciji, s obzirom da je prošle godine igrala finale, u kome ju je Serena Vilijams pregazila sa 6:2 i 6:1. Ove godine 20-godišnja Ruskinja bila je izuzetno dominantna. Na putu do finala ubedljivo je pobedila nekada prvu teniserku sveta Lindzi Devenport, u četvrtfinalu trenutno prvu na WTA rang-listi Žistin Enan, a u polufinalu i Jelenu Janković. Ivanović joj je definitivno pružila najveći otpor od svih sedam rivalki, ali ni to nije bilo dovoljno da osvoji bar set. Šarapova je tako posle Vimbldona 2004. i Ju Es Opena 2006, bez izgubljenog seta došla do treće Grand Slem titule u karijeri.

Sličan podvig za nešto manje od 12 sati, ali u muškom finalu pokušaće da ostvari najbolji srpski teniser Novak Đoković, koji se u drugom uzastopnom Grand Slem finalu sastaje sa 38. igračem sveta, 22-godišnjim Francuzom Žo-Vilfredom Congom. Đoković u prvih šest mečeva, kao i Šarapova, nije izgubio ni set.

Pre tog meča ostalo je da se odigra i finale mešovitih dublova, u kojem Nenad Zimonjić i Kineskinja TjanTjan Sun igraju protiv indijske kombinacije Maheš Bupati - Sanja Mirza. Zimonjić je već osvajao Austrelijen Open u miksu, pre četiri godine sa Ruskinjom Elenom Bovinom.

XS
SM
MD
LG