Linkovi

Neporaženi Petriotsi i njujorški Džajentsi u velikom NFL finalu


Zanimljiva fudbalska sezona u Americi približava se kraju. Poznati su osvajači titula u dvije divizije – Američkoj i Nacionalnoj – timovi koji će 3. februara u Glendejlu u Arizoni odmjeriti snage u 42. velikom finalu, populanom Superboulu.

Pobjedom na svom terenu u Foksborou, Nju Ingland Petriotsi su pored osvajanja titule prvaka Američke divizije – ušli u istoriju NFL-a kao jedini tim koji je u sezoni uspio da ostvari 18 pobjeda.

Neporaženi Petriotsi su juče po izuzetno hladnom vremenu dočekali Čardžerse iz San Dijega i pobijedili ih 21-12.

Kvoterbek Nju Inglenda Tom Brejdi, za razliku od ovosezonskih nastupa, nije blistao – bacio je loptu u ruke protivničkog tima čak tri puta, ali je od 33 na kraju imao 22 uspješna dodavanja – dva su pretvorena u tačdaun. Treći tačdaun je djelo raning beka Lorensa Marunija – jedne od pokretračkih sila ekipe iz Masečusetsa. Gosti iz San Dijega su igrali vrlo dobro – četiri puta su bili pred tačdaunom, u posljednjoj zoni – ali nisu imali snage da slome odbranu Petriotsa.

Ekipa Bila Beličeka, koja je osvojila tri od posljednjih šest šampionskih titula, u finalu će igrati protiv njujorških Džajantsa.

Džajantsi su do titule u nacionalnoj diviziji došli nakon tri uzastopna trijumfa u gostima, a slavlje na zaleđenom terenu Lembo filda u Viskonsinu došlo je nakon produžetka i pobjede 23-20 nad domaćim Grin Bej Pekersima. Timu iz Njujorka će ovo biti prvi Superboul u poseljednjih sedam godina.

XS
SM
MD
LG