Linkovi

Problemi poznatih ličnosti ženskog pola obeležili 2007. u Holivudu


Odlazeća 2007. godina bila je puna problema za nekoliko poznatih ličnosti ženskog pola, ali su je obeležile i slaba prodaja muzičkih albuma, nepredvidiva bioskopska poseta i naravno, štrajk holivudskih scenarista. Sledi pregled najvažnijih događaja iz sveta zabave.

Četiri poznate ličnosti konstantno su bile u oku javnosti tokom 2007, ali su pogledi često bili neprijatni. Slučaj bivše Plejboj zečice En Nikol Smit bio je tragičan, s obzirom da je preminula od slučajne prekomerne upotrebe lekova protiv bolova. Sve se dogodilo manje od godinu dana pošto je njen 20-godišnji sin umro pod sličnim okolnostima, a ona rodila ćerku.

Ubrzo posle smrti En Nikol Smit, počeli su problemi za pop zvezdu Britni Spirs – koju su kamere često hvatale u nezgodnim situacijama i davale joj neželjeni publicitet. Prijavila se u rehabilitacioni centar, upala u nevolje sa policijom i ušla u borbu oko starateljstva nad svoja dva sina. Uprkos svim privatnim problemima, uspela je da snimi novi album pod nazivom "Blackout".

Mlada bogatašica Peris Hilton takođe je dobila više publiciteta nego što je želela, kada joj je sudija izrekao kaznu od 45 dana zatvora zbog kršenja uslovne kazne u vezi sa vožnjom u pijanom stanju i bez dozvole.

"Sigurno da sam uplašena, ali sam spremna da odradim svoju kaznu", rekla je Hilton tada.

Ta kazna je inicijalno smanjena na 23 dana, a kada su je iz neobjavljenih zdravstvenih razloga oslobodili posle samo tri dana i stavili u mnogo prijatniji kućni pritvor, sud nije ostao nem. Vratila se u zatvor i odradila sva 23 dana.

Poput Peris Hilton, glumica Lindzi Lohan imala je problema sa zakonom i nevolje da izbegne paparace. Policija ju je dva puta hapsila pod optužbom da je vozila pijana, a takođe i zbog posedovanja kokaina. Njeno alkoholisanje i odlasci u kliniku za lečenje bili su često glavni naslovi tabloida.

U novembru, industrija zabave doživela je težak udarac, koji se prenosi i u 2008. Scenaristi su stupili u štrajk, prvi put u poslednjih 20 godina, a pošto dogovora nema, reprise već dominiraju američkim televizijskim kanalima.

Čak i muzička industrija oseća efekte štrajka pisaca, jer je ionako loša prodaja novih albuma u još goroj situaciji kada nema tok-šou emisija kasno uveče u kojima se obično promovišu takve stvari. Dnevnik USA Today javlja da je prodaja CD-ova opala za 14 odsto u odnosu na 2006, da se prodaja digitalne muzike preko internata udvostručila, ali da je u celini prodaja muzike značajno niža.

Upskos svemu, novi albumi osvajaju publiku širom sveta. Na dodeli Američkih muzičkih nagrada ove godine, Džastin Timberlejk je proglašen za najboljeg muškog pop-rok izvođača, a njegov album Futuresex/Lovesounds za najbolji u kategoriji Soul, ritam i bluz. Za najboljeg ženskog pop-rok izvođača proglašena je Fergi, a prema tvrdnjama MTV-ja, njena pesma "Big Girls Don't Cry" daunloudopvana je više od ijedne druge na Eplovom iTunes-u.

Film sa najvećom zaradom u 2007. je "Pirati sa Kariba: Na kraju sveta", sa blizu milijardu dolara od prodaje bioskopskih karata širom sveta. Najnoviji nastavak serijala o dečaku čarobnjaku "Heri Poter i Red Finiksa" zaradio je skoro isto toliko.

Filmski kritičari imali su različite favorite. Dok su oni iz Los Anđelesa za najbolji film proglasili "There Will Be Blood", delimično zasnovan na romanu "Nafta" Aptona Sinklera iz 1927, njujorški kritičari odlučili su se za novo ostvarenje braće Koen "No Country for Old Men", urađen po istoimenom romanu Kormaka Mekartija.

Britanski film "Atonement" je još jedna adaptacija romana koja je pobrala pohvale kritičara. Nominovan je za Zlatni globus u sedam kategorija, uključujući najbolji dramski film. Istoimeni roman napisao je Ian Mekjuan.

XS
SM
MD
LG