Linkovi

Pokret za promjene: DPS ne čuje dobronamerna upozorenja EP


Političkom odlukom da ne dozvoli da predstavnik opozicije bude predsjednik skupštinske Komisije za kontrolu procesa privatizacije, Demokratska partija socijalista još jednom je pokazala da nema namjeru da Crnu Goru uredi po standardima Evropske unije.To je danas ocijenio Pokret za promjene.

“Dobronamjernje ocjene i upozorenja naših prijatelja iz Evropskog parlamenta da u Crnoj Gori ‘nema dovoljno transparentnosti, da je korupcija raširena, da je slabo upravljanje i da nemamo administrativnih kapaciteta’, kao da nema ko da čuje u DPS-u”, navodi se u saopštenju.

PzP podsjeća da su poslanici DPS-a “prije samo par mjeseci, kada su sami svojom glavom odlučivali, glasali da predsjednik Komisije bude iz opozicije”.

“Kada je kartel shvatio šta bi sve u privatizacionim ugovorima mogla da otkrije stručna Parlamentarna Komisija, odlučili su da po svaku cijenu spriječe sprovođenje zakona i nanesu još jedan težak udarac procesu Evropskih integracija Crne Gore”, kaže se u saopštenju.

Crnogorski građani moraju, kako se navodi, biti svjesni da “bez hitne promjene ovog antievropskog režima, Crna Gora nikad neće biti član EU.

“Današnje skandalozno odbijanje usvajanja reforomskih evropskih standarda u procesu privatizacije i upravljanja Javnim servisom Radio-televizija Crne Gore (RTCG), jasan su signal da je ovaj režim zbog odbrane privatnog interesa kartela, spreman da nas posvađa sa EU i međunarodnom zajednicom”, smatraju u PzP-u.

Ta stranka ocjenjuje da su “sada jasnije poruke prvog čovjeka DPS-a i negovih marioneta od prije godinu, kada je postavio pitanje nepohodnosti učlanjenja Crne Gore u EU”.

“Predsjednicki izbori biće odlučujuca borba evropske i antievropske Crne Gore. Ovaj put ne smije biti greške, jer je ulog neprocjenjiv – Evropska budućnost Crne Gore”, poručuju iz PzP-a.

XS
SM
MD
LG