Linkovi

Krstić: Situacija s kolenom u redu, ali mi problem stvara ritam utakmica


Od dolaska u NBA ligu u jesen 2004, karijera Nenad Krstića išla je konstantno uzlaznom putanjom, sve do 22. decembra prošle godine, kada je na utakmici protiv Lejkersa pokidao ligamente levog kolena. Oporavak je posle neophodne operacije trajao dugo, a kada se srpski internacionalac priključio pripremama svojih Nju Džersi Netsa početkom oktobra izgledalo je da je cela epizoda sa kolenom prošlost. Međutim, Krstić na početku novog šampionata nije bio ni blizu svog nivoa sa početka prošle sezone, posle osm utakmica izgubio je mesto u startnoj petorci, a više od tri nedelje uopšte ne igra. Sa Krstićem je razgovarao kolega Braca Đorđević.

Glas Amerike: Bliži se godišnjica od povrede koja te je cele prošle godine odvojila od parketa, a evo i sada ti pravi probleme. Kakva je trenutna situacija s kolenom i kada očekuješ da se vratiš?

Nenad Krstić: Situacija s kolenom je u redu što se tiče nekog zdravstvenog stanja, znači koleno je redu, ali mi problem stvara ritam NBA utakmica i dosta teško to podnosim, zato sam sada i razgovarao sa ljudima iz kluba da mi daju tri, četiri …, koliko god mi treba nedelja da se vratim, da ojačam mišić, da vratim kondiciju i probam da se vratim u formu kroz treninge, jer ih stvarno nisam imao dovoljno. Oni su pokušali da me kroz utakmice vraćaju, što je dosta teško. U novembu smo stvarno imali jako naporan raspored, skoro svaki drugi dan smo igrali i sa takvim rasporedeom moje koleno nije moglo da izdrži, jednostavno je počelo da otiče. Mišić kvadriceps i zadnja loža, koji su kod ove povrede ključni za povratak, su oslabili, a ja jednostavno nisam imao vremena da radim na tome i nisam bio spreman za napore NBA sezone. Kao što sam rekao, pričao sam sa ljudima iz kluba i trenutno sam u trenažnom procesu, prvo sam morao da smanjim otok i sad polako počinjem da se vraćam u neki trening, najpre individualni i u teretani radim na jačanju noge i mislim da će biti OK za nekih, ne mogu da kažem tačno, ali ja se nadam da ću biti OK za tri do četiri nedelje.

Glas Amerike: Ovo je jako bitna godina za tebe, ističe ti ugovor, bićeš ograničeno slobodan sledećeg leta. Da li te to opterećuje ili motiviše dodatno?

Nenad Krstić: Ne opterećuje me previše, jer jednostavno ako bih tako razmišljao u glavi bi mi bila totalna konfuzija. Jednostavno se trudim samo da se vratim i da budem zdrav. To je po meni ključ svega, ako budem bio zdrav doći će i ugovor i sve ostalo. Stoga se trudim da ne razmišljam o tome, imam dovoljno vremena, duga je sezona, meni je najbitnije da je koleno u redu, a ugovor će doći. Nemam ni puno vremena da razmišljam o tome.

Glas Amerike: U međuvremenu, Nju Džersi slično kao prošle godine igra promenljivo, mada ekipa i dalje ima, bar na papiru, jak sastav.

Nenad Krstić: Igramo onako, pogotovo kod kuće dosta loše, ali to je bio slučaj i prethodnih godina i na kraju u drugom delu sezone odigramo dosta dobro. Ja se nadam da će i ovog puta biti isti slučaj, mada smo ove godine dosta pričali u trening kampu da hoćemo od početka da imamo dobar start, ali eto, ponavljaju se iste greške kao i prošlih sezona, opet kažem, nadam se da će biti bolje i opet kažem da je duga sezona, svašta može da se desi. Kao što si rekao, imamo dobar tim na papiru, ali i povrede su učinile svoje, imamo dosta povređenih igrača i dosta igrača koji vuku povrede, tako da ako budemo zdravi u nastavku i ako se sve kockice slože ja se i dalje nadam uspešnoj sezoni. Istočna konferencija se inače dosta pojačala, pogotovo naša divizija, u kojoj prednjači Boston, koji je za sada tim sa najboljim skorom u celoj ligi. Biće dosta teško, jer ima i drugih ekipa koje su napredovale, a mi smo tu sa nekom osnovom koja igra zajedno već dve tri godine, tako da se znamo i dosta smo iskusni. Nismo toliko mladi, iskustvo prednjači, tako da se nadam da će i to odigrati ulogu za nas u nastavku sezone.

XS
SM
MD
LG