Linkovi

Novi trijumf Bostona, "dabl-dabl" Miličića i prve pobede Sijetla i Minesote


Čak 13 utakmica NBA sezone odigrano je u sredu uveče, a aktivno je bilo i šest srpskih košarkaša, doduše sa promenljivim uspehom. Najbolju partiju pružio je Darko Miličić, koji je u porazu Memfisa u Milvokiju (102:99), ostvario drugi "dabl-dabl" sezone – 10 poena, 13 skokova i 4 blokade za 33 minuta igre.

Nenad Krstić proveo je na parketu samo 13 minuta, sve u prvom poluvremenu duela između Bostona i Nju Džersija, a onda ga je trener Lorens Frenk ostavio na klupi. Krstić je završio sa 2 poena i jednim skokom, a Netsi bez povređenog Vinsa Kartera nisu imali nikakve šanse u Bostonu, iako su se držali skoro tri četvrtine. Ipak, u završnici, Seltiksi su bili sjajni i na kraju ostvarili čak vrlo ubedljiv trijumf – 91:69. Kao i u prethodnih šest pobeda, najzaslužniji za nastavak serije Bostona bili su Kevin Garnet sa 16, Pol Pirs sa 15 i Rej Alen sa 14 poena, ali su dvocifren učinak imali i Rejdžon Rondo i Toni Alen (po 13), odnosno Kendrik Perkins (10). Najefikasniji kod Netsa bio je Ričard Džeferson sa 21 poenom, dok je Džejson Kid uz 19, imao 9 skokova i 7 asistencija.

Dvejn Vejd se vratio u sastav Majamija posle oporavka od letošnjih operacija levog ramena i levog kolena, delovao prilično dobro sa 15 poena i 5 asistencija za 24 minuta, ali su bivši šampioni doživeli novi, sedmi poraz ove sezone 104:95 protiv Sijetla. Majami na četiri utakmice ove sezone u svojoj "Ameriken Erlajns Areni" još nije osatvario pobedu. Najefikasniji u prvom trijumfu Soniksa od početka šampionata bio je Kris Vilkoks sa 20 poena, uz 10 skokova.

Prvi trijumf u sezoni ostvarila je i Minesota, pobedom nad Sakramentom u svom "Target centru" - 108:103, uz odličnu partiju mladog tandema Mekents-Džeferson i veterana Entoana Vokera. Mekents je sa 33 poena ostvario rekord karijere, Džeferson ubacio 23, a Voker 19 koševa. Marko Jarić je bio među boljima sa 9 poena, 8 skokova, 3 asistencije i 2 ukradene lopte za 25 minuta kao starter.

Stefon Marberi vratio se u tim Njujork Niksa posle neopravdanog izostanka u Finiksu, koji ga je koštao 180 hiljada dolara, i zamalo doveo svoj tim do preokreta u Los Anđelesu protiv Klipersa. Marberi je završio sa 13 poena, Zek Rendolf (16 poena, 19 skokova) i Edi Kari (16 i 12) ostvarili "dabl-dablove", ali su Niksi ipak doživeli četvrti poraz zaredom - 84:81. Najbolji kod Klipersa bio je Kris Kejmen sa 14 poena i 18 skokova.

U najzanimljivijoj utakmici večeri, Klivlend je posle produžetka izgubio kod kuće od Orlanda - 117:116, iako je Lebron Džejms ostvario redak "tripl-dabl" - 39 poena, 14 asistencija i 13 skokova. Saša Pavlović je kao rezerva igrao 21 minut, ubacio 8 poena, uz 3 skoka i 2 asistencije. Nju Orleans je ubedljivo pobedio Filadelfiju – 95:76, ali je Peđa Stojaković bio neprimetan sa 7 poena za 26 minuta, dok je Vlada Radmanović postigao poen manje u pobedi Lejkersa u Hjustonu – 93:90. Od srpskih košarkaša jedino je Kosta Perović presedeo ceo meč svog Golden Stejta na klupi, a Voriorsi su posle poraza od Detroita 111:104 – ostali jedini tim lige bez pobede ove sezone.

XS
SM
MD
LG