Linkovi

Crna Gora: Borba za birače DPS-a i opozicionog PZP sve žešća


Borba za birače koji podržavaju nezavisnost Crne Gore između vladajuće Demokratske partije socijalista i opozicionog Pokreta za promjene, sve je žešća, iako su predsjednički izbori predviđeni tek za narednu godinu.

Lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević tvrdi da se protiv njega vodi prava hajka, dobro koordinirana iz nekih bezbjedonosnih struktura. Medojević je kazao da se još ne zna ko će biti kandidat PzP na predsjedničkim izborima, jer u toj stranci tek treba da utvrde kako je odluka da podrž Ustav uticala na rejting njihovih političkih lidera.

Predsjednik PzP je upozorio da je hajka protiv njega "očigledno dobro koordinirana iz nekih bezbjednosnih struktura, tako da treba provjeriti kako je to ostavilo uticaj na biračko tijelo PzP-a", On je ocijenio da kada se donose hrabre političke odluke, lider takve stranke uvijek biva predmet napada sa svih strana.

"To se slično desilo Zoranu Đinđiću u Srbiji, koji nikada nije bio specijalno popularan kao ličnost, ali imao je ključnu ulogu u rušenju režima Slobodana Miloševića", kazao je Medojević.

Nedugo nakon izjave lidera PzP, iz Demokratske partije socijalista saopšteno je da Nebojša Medojević, umjesto da preispita način vođenja politike i brutalne napade na one sa kojima politički nije saglasan, lamentira nad padom svog rejtinga i u stranci i u crnogorskoj javnosti. Ta partija je optužila Medojevića da pokušava da po malo ‘’okreči’’ svoju biografiju.

"Otkud mu moralno pravo da se upoređuje sa Đinđićem, kada je svima dobro poznato da je Medojević bio žestoki kritičar svih reformskih poteza vlade Đinđića i njega lično", pitaju se u DPS-u.

Prema ocjeni vladajuće partije, Medojević želi sebe da predstavi kao žrtvu tvrdnjom se protiv njega, navodno, vodi hajka.

XS
SM
MD
LG