Linkovi

U Crnoj Gori sve više nagađanja o tome ko će biti predsjednički kandidati


U susret predsjedničkim izborima koji će se održati početkom naredne godine, u Crnoj Gori je sve više nagađanja o tome ko će biti predsjednički kandidati. Mediji su objavili da je u igri ime predsjednika Skupštine Ranka Krivokapića koji za tako nešto ovih dana traži podršku u SAD.

Predsjednik Skupštine Ranko Krivokapić, boraveći u Moskvi i Vašingtonu, hoće i da ispita teren da li ima političku podršku ta dva centra svjetske politike za kandidaturu na crnogorskim predsjedničkim izborima-tvrde crnogorski medji.

Članovi Predsjedništva Krivokapićeve SDP ocijenili su da je stranka ostvarila svoj glavni cilj- nezavisnost Crne Gore koja je dobila novi ustav i da bi sada, kandidat socijaldemokrata, "neopterećen hipotekama, mogao dati još bolji pogled na Crnu Goru" iz inostranstva.

Lider Demokratske partije socijalista Milo Đukanović nije isključio mogućnost da vladajuća crnogorska koalicija na predsjedničkim izborima nastupi sa odvojenim kandidatima.

"Ne bih smatrao nikakvom tragedijom ukoliko se ne dogovorimo sa Socijaldemokratskom partijom oko zajedničkog predsjedničkog kandidata i ukoliko u prvom krugu obje partije izađu sa svojim kandidatom", rekao je Đukanović za Republiku.

Lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević ocijenio je danas da je Ranko Krivokapić jači predsjednički kandidat vladajuće koalicije od Filipa Vujanovića.

Prema riječima Medojevića, Krivokapić je ozbiljan kandidat i jedan od državnika koji su direktno doprinijeli obnovi crnogorske državnosti, kako je rekao, "čak možda i više nego Milo Đukanović’’.

Za to vrijeme, funkcioner Socijalističke narodne partije Vuksan Simonović smatra da bi najbolje bilo da opozicija na predsjedničkim izborima nastupi sa zajedničkim kandidatom, kao i da bi taj stav bio mnogo realniji prije nego što je Pokret za promjene glasao za novi Ustav.

XS
SM
MD
LG