Linkovi

Treći okršaj evropskih i NBA timova: Unikaha pobedila Memfis Grizlise


Treći okršaj evropskih i NBA timova odigran u okviru turneje "NBA Europe Live 2007" okončan je prvim trijumfom ekipe sa "starog kontinenta"!

Ono što nije pošlo za rukom Efes Pilsenu protiv Minesota Timbervulvsa i Lotomatici protiv Toronto Reptorsa, uspelo je košarkašima Unikahe, koji su pred oko 10.000 gledalaca u Malagi bili bolji od Memfis Grizlisa rezultatom 102:99 (18:21, 29:21, 23:29, 32:28).

Grupu od šest "dvocifrenih" u domaćem timu predvodio je Hrvat Davor Kus sa 20 poena. Markus Hejslip zabeležio je 18 poena i 11 skokova, a Bonifaće N'Dong 16 poena i 12 uhvaćenih lopti. On je sa šest poena u poslednjih 90 sekundi utakmice bio igrač odluke.

Srpski internacionalac Bojan Popović igrao je 28 minuta za Unikahu, ali ga šut nije služio. Nekadašnji plejmejker FMP Železnika i Dinama iz Moskve imao je tri poena (šut za dvojku 1-5, za trojku 0-1, slobodna bacanja 1-2), četiri skoka, četiri asistencije i tri od ukupno 23 izgubljene lopte svog tima.

U taboru Grizlisa prednjačila su dvojica standardnih reprezentativaca Španije. Novi član Memfisa Huan Karlos Navaro ubacio je 21 poen, od toga pet trojki, a Pau Gasol 18 poena, uz deset skokova.

Na turneji "NBA Europe Live 2007" biće odigrane još tri utakmice. Boston i Minesota u sredu će odmeriti snage u Londonu, a u četvrtak u Madridu sledi dupli program: Estudijantes - Memfis i Real - Toronto.

Iste večeri sa one strane Atlantskog okeana počeće druga serija okršaja na liniji NBA - Evroliga, u kojoj će Evropu predstavljati aktuelni šampion Panatinaikos, Makabi i Žalgiris.

XS
SM
MD
LG