Linkovi

Američki trener na udaru posle poraza na Svetskom prvenstvu u fudbalu


Trener ženske fudbalske reprezentacije SAD Greg Rajan suočen je sa bujicom kritika dan pošto je njegov vrlo favorizovani tim poražen u polufinalu Svetskog prvenstva u Kini.

Američka reprezentacija otkazala je današnji trening u Šangaju dok pokušava da se regrupiše posle najgoreg poraza u istoriji – 4:0 protiv Brazila. Krivica za neuspeh u potpunosti je pala na selektora Grega Rajana, koji je pre početka meča odlučio da na golu umsto standardne Houp Solo bude veteranka Brajana Skari. Selektor kaže da je pre utakmice razgovarao sa Solo.

"Proveli smo neko vreme zajedno i razgovarali o svemu. Rekao sam joj da je bila odlična na ovom šampionatu, da ima iza sebe četiri utakmice bez poraza. Ona je mlad i veoma talentovan golman, siguran sam da će još mnogo godina voditi ovaj tim", kaže Rajan.

Međutim, Solo je i pored toga bila zbunjena i frustrirana zbog izmene.

"To je bila pogrešna odluka, svako ko zna bilo šta o ovoj igri zna da je tobilapogrešna odluka. Potpuno sam uverena da bih sačuvala naš gol i zato mi sve ovo nema smisla. I ne samo meni, već mnogima", kaže Houp Solo.

Posle trijumfa Brazilki od 4:0, Rajan sada pokušava da napravi još jednu promenu, da usmeri pažnju sa kontroverze na utakmicu za treće mesto, koja se igra u nedelju.

"To je jedna utakmica i sada je gotova. Okrećemo se pripremama za meč sa Norvežankama, koji je još jedan važan duel za nas", ističe Rajan.

U nedeljnom finalu u Šangaju, Brazil se sastaje sa braniocem titule - Nemačkom.

XS
SM
MD
LG