Linkovi

Prvi pik sa ovogodišnjeg NBA drafta propušta debitantsku sezonu


Prvi pik sa ovogodišnjeg NBA drafta Greg Oden zbog povrede kolena propustiće debitantsku sezonu u NBA ligi, objavili su danas američki mediji. Navodi se da je košarkašu Portlanda operisano desno koleno i na štakama će provesti narednih osam nedelja. Najavljeno je da će mu za potpuni oporavak biti potrebno između šest i 12 meseci. Povreda doskorašnjeg studenta Ohajo stejta šokirala je čelnike Blejzersa.

"Posle operacije Oden i njegova majka Zo rekli su mi izvini bar 20 puta. Osećao sam težinu njihovih reči, prva misao mi je bila da smo srećni što imamo momka koji toliko brine zbog svog kluba", rekao je generalni menadžer Portlanda Kevin Pričard.

Portaland je ostao upamćen po najgorem poslovnom potezu u istoriji NBA lige, kada je 1984. godine, umesto Majkla Džordana, kao drugog pika izabrao talentovanog centra Sema Bouvija, koji je zbog problema sa kolenima brzo završio karijeru. Oden je drugi igrač u istoriji NBA lige koji će kao prvi pik propustiti debitantsku sezonu, a pre njega, samo još Dejvid Robinson nije igrao u godini u kojoj je izabran. Popularni Admiral, debi u najjačoj košarkaškoj ligi nije odložio zbog povrede, već zbog odluke da odradi i poslednju godinu u američkoj mornarici.

XS
SM
MD
LG