Linkovi

Kada govorimo o holivudskim srcolomcima na vrhu liste, Džordž Kluni


Džordž Kluni je srcelomac bez premca. Blag i sofisticiran – malo je žena koje bi mu odoljele. No i pored dobrog izgleda koji ga često stavlja na vrh hlivudske liste najprivlačnijih - Džordž Kluni je sasvim skroman.

On je među svega tri muškarca kojima je u istoriji pripala tritula najseksipilnijeg živog muškarca koje bira People Magazine – prvi put 1997, pa onda opet 2006! Uloga u televizijskoj seriji ER, u kojoj je tumačio Dr Daga Rosa učinila ga je definitivno najatraktivnijim muškarcema sa malog ekrana. Ovaj zgodni neženja je od tada prešao veliki put do zvezde velikog ekrena, dokazavši se u ulogama u filmovima ‘Confessions of a Dangerous Mind,’ Ocean’s 11’ i ‘Syriana’ za koju je dobio Zlatni Globus i Oskara za najbolju sporednu mušku ulogu.

Džordž Kluni posebno oduševljava lepši pol svojim romantičnim nastupima, koje je doveo do savršenstva. I pored naglašenog statusa neženje, glumice Michelle Pfeiffer i Nicole Kidman kladile su se s Klunijem u po 10 hiljada dolara da će se oženiti pre nego što navrši 40. Obe su izgubile opkladu – i poslale ček. Vratio im je ulog uz ponudu, dvostruko ili ništa, da se neće oženiti ni do 50.

I taman kad su svi pomislili da Džordž Kluni ne može da bude bolji, on je još jednom povisio standarde dodavši impresivnoj listi dama sa kojima se družio – i lepotice poput Renee Zellweger i britanske TV voditeljke Lisa Snowden. Zato je magazin People izabrao baš njega kada je tražio perfektnog čovjeka Hollywooda. Sa tim izborom su izgleda saglasni svi, uključujući i njegovog prijatelja Breda Pita sa kojim je dva puta podelio laskavu titulu. Njegova uloga ležernog prevaranta Danny Oceana u rimejku filma ‘Oceans 11’ i dva naredna nastavka pomogla je uspeh pomenutih filmova.

Džordž Kluni nije samo zgodan muškarac sa solidnim stilom i glumačkim sposobnostima; Dokazao se i kao scenarista i reditelj. Njegov talenat je posebno došao do izražaja 2005. u filmu ‘Good Night and Good Luck’- u kome je bio scenarista i režiser – i zaradio za obe funkcije nominaciju za Oskara. U istoriji nagrada američke filmke akademije postao je jedina osoba koja je nominovana za režiju jednog, a glumu u drugom filmu iste godine. Nominacija za ulogu u filmu ‘Syriana”, donela mu je kako rekosmo i Nagradu Akademije i Zlatni Globus...

Pored reputacije dobrog glumca, zgodni Džordž Kluni je i veliki humanitarac i predvodnik pokreta za Spasenje sudanskog Darfura. Ipak – kad ga neko pomene, pomisli se na srcelomca koji će zauvek ostati neženja, bez obzira na to koliko ga neko primoravao da ipak stane na ludi kamen. Recept kojim i dalje oduševljava dame vrlo je jednostavan: dobar izgled uz dosta osećajnosti i šarma.

XS
SM
MD
LG