Linkovi

Završeni razgovori zvaničnika Srbije i pregovaračke trojke


Predstavnik SAD u pregovaračkoj trojci Kontakt grupe Frank Vizner izjavio je danas u Beogradu da će međunarodni pregovarači učiniti sve da pronađu rešenje o budućem statusu Kosova koje će biti prihvatljivo svim stranama.

"Mi smo ovde pod mandatom gneralnog sekretara UN, naš posao je ovde da radimo i mi ćemo sve prevrnuti kako bi pronašli rešenje prihvatljivo za strane i apsolutno smo odlucni da radimo na svimmogućim opcijama kako bi pronašli rešenje koje će doneti mir Srbiji i Kosovu", izjavio je Vizner novinarima posle sastanka sa predsednikom i premijerom Srbije, Borisom Tadićem i Vojislavom Koštunicom.

Nemački predstavnik u pregovaračkoj trojci Volfgang Išinger ocenio je da je prvi sastankom koji su članovi pregovaračke misije imali u Beogradu sa najvišim predstavnicima srpskih vlasti bio dobar.

"Imali smo dobar prvi sastanak. Grupa je došla ovde da objasni svoj mandat i svoju ulogu. Nastavićemo sa razgovorima kasnije danas, a od sutra pre podne ćemo imati sastanke i u Prištini. Ovo je samo prvi deo nastavka procesa koji će nas dovesti do decembra i očekujemo dobar kontinuitet", izjavio je Išinger.

Ruski predstavnik Aleksandar Bocan-Harčenko kazao je novinarima da je Rusija deo trojke i istakao da će konstruktivno raditi u okviru "trojke" i podržavati kolege iz EU i SAD.

Sasatanku sa Išingerom, Viznerom i Bocan-Harčenkom, prisustvovali su, pored predsednika i premijera Srbije, i ministar za Kosovo i Metohiju Slobodan Samardžić i ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić.

XS
SM
MD
LG