Linkovi

Bezbol: Beri Bonds izjednačio rekord legendarnog Henka Arona


Jedna od najvećih, ali i najkontroverznijih zvezda američkog bezbola, Beri Bonds, uknjižio je svoj 755. home run u karijeri, izjednačivši se tako sa dosadašnjim rekorderom Henkom Aronom. Istorijski trenutak za Berija Bondsa zasenio je minimalan poraz njegovih Džajantsa u San Dijegu.

U drugom nastavku utakmice, takozvanom iningu, sa jednom promašenom optom /stike/, čuveni udarač - Beri Bonds je 755. u karijeri poslao loptu u publiku. Pala je 116 metara daleko od njega, na levoj strani tribina stadiona Petko park u San Dijegu.

Levoruki Bonds posmatrao je kako loptica udara u reklamu i potom pada na tribinu, ali se nije ni nasmejao. Napravio je nekoliko laganijih koraka, a onda optrčao igralište u obliku “dijamanta”, bučno pozdravljen od publike. Bilo je i zvižduka.

Nakon što je obišao igralište i vratio se na početnu poziciju, takozvani home, prišao je svom sinu Nikolaju i trijumfalno ga podigao. U zagrljaj Bondsu potrčao je i saigrač Rajan Klesko. Potom su njegov uspeh pozdravili i ostali saigrači, da bi na kraju čestitke primio i od supruge i kćerke.

Karijera četrdesetrogodišnjeg Bondsa ima i tamnu stranu, koju je stvorila sumnja da je nekoliko godina koristio steroide, što je po mišljenju velikog broja ljubitelja bezbola i njegovih donedavnih obožavalaca, zauvek umrljalo njegovu karijeru, pa i rekord koji je oborio. Bonds međutim i dalje negira da zna da je koristio nedozoljena sredstva. Uz to, nikada nije pao na doping testu.

Na ovaj, 755. home run Bonds je čekao 27 utakmica. Juče je utakmicu napustio u osmom iningu, a danas – kako je najavljeno – verovatno neće ni izaći na teren da pokuša da obori rekord koji je Henk Aron držao od 1974. godine.

XS
SM
MD
LG