Linkovi

Najmanje 10 policajaca poginulo a 11 ranjeno na jugu Avganistana


Najmanje 10 policajaca je poginulo a 11 ranjeno kada je bombaš samoubica aktivirao bombu na kontrolnom punktu na jugu Avganistana, dok su u sukobima na istoku te zemlje poginula tri vojnika NATO, saopštile su vlasti. U mestu Spin Boldak blizu granice sa Pakistanom na kontrolnom punktu ubica je tokom pauze za ručak ušao u sobu punu policajaca i aktivirao bombu, rekao je okružni šef policije. Poginulo je 10 policajaca a ranjeno 1.

U operacijama na istoku zemlje, dva vojnika NATO su poginula dok je više njih ranjeno, saopštio je NATO. Ranjeni su i avganistanski vojnici, kao i jedan civil. Ekstremisti su takođe na istoku zemlje aktivirali i bombu pored puta i ubili jednog, a ranili dva vojnika NATO.

Sa žrtvama u Avganistanu je ove godine poginulo više od 3.000 ljudi. Broj ove godine poginulih stranih vojnika u Avganistanu popeo se na 105. Talibanski ekstremisti preuzeli su od pobunjenika u Iraku taktiku samoubilačkih napada, što je pojačalo njihove aktivnosti protiv vlade predsednika Hamida Karzaia i stranih trupa. Muslimani u Britaniji se ograđuju od napada.

XS
SM
MD
LG