Linkovi

Ljubitelji satiričnih serija kao što je «South Park» sigurno će voleti «Malog Buša»


Nekada su autori novih televizijskih serija morali da dobiju zeleno svetlo velikih studija i potroše milione dolara na pilot-epizode. Medjutim, sve što je Donik Keri, tvorac nove animirane serije «Lil Bush», odnosno «Mali Buš», morao da uradi bilo je da svoj projekat objavi na sajtu You Tube.

Uspeh njegove animirane satire, u kojoj je glavni lik minijaturna verzija američkog predsednika, mogao bi da promeni način na koji novi TV projekti dospevaju na male ekrane.

Ljubitelji satiričnih serija kao što je «South Park» sigurno će voleti «Malog Buša» i ovakve dijaloge:

«Hej Džordž, zašto se ne prijavimo u vojsku?»

Buš: «Instinkt mi govori da izbegavam vojnu službu ali u ovom slučaju je to dobra ideja»...

To je Mali Džordž, vodja grupe u kojoj su takodje mali Rami... mali Čejni, koji retko govori ali odgriza glave pilićima... i mala Kondi, koja je nesrećno zaljubljena u Džordža.

Oni idu u školu zajedno sa drugim «mini» političkim ličnostima, uključujući i dobro nam poznate Demokrate.

«Pre svega, nadamo se da je serija smešna. Inspiracija nam je bila da smanjimo dimenzije Vašingtona a ujedno ilustrujemo dinamiku školskog okruženja...»

Autor Donik Keri započeo je seriju napravivši šest epizoda, bolje reći «mobizoda», za mobilne telefone. One su postale hit i na telefonima i You Tube-u pa je kanal Comedy Central rešio da otkupi seriju.

«Tako bez većeg rizika možete da nešto testirate, pustite da se razvija i vidite kako ide.»

Ovakav aranžman mogao bi da promeni budućnost televizije, kaže novinar Vol Strit Džurnala Džon Fand.

«Ljudi će moći da vide čitav niz potencijalnih serija i izjasne se o njima. U stvari moći će da daunloduju pilot epizodu na telefonima i glasaju čim je odgledaju»...

Fand se slaže da je u pitanju demokratizacija televizije, ali i da postoji opasnost da ista selekcija čeka vesti, i novinare informativnih emisija.

XS
SM
MD
LG