Linkovi

Danas vam predstavljamo film: "Pirati sa Kariba - Na kraju sveta"


Najčuveniji pirati filmskog sveta vraćaju se na veliki ekran u trećoj avanturi inspirisanoj vožnjom u tematskom zabavnom parku Diznilend. Prvi film u serijalu Pirati sa Kariba pod nazivom "Prokletstvo Crne perle" bio je iznenađujući hit 2003. Saga o pripritom kapetau Džeku Sperouu, naivnom Vili Tarneru i smeloj Elizabet Svon nastavljena je 2006, ali drugi film je imao završetak koji je vapio za trećim delom priče "... Na kraju sveta".

Ispostavlje se da kapetan Džek Sperou nije umro na kraju drugog filma, već je zaočen u čistilištu kpoznatom po imenu Davy Jones Locker. Stoga Vil Elizabet i ostatak šarolike družine kreću upravo tamo, predvođeni opakim rivalom Džeka Speroua, kapetanom Barbosom:

Iz prethodnog dijaloga možete steći ideju kakav je zaplet trećeg filma iz serijala "Pirati sa Kariba", ali to neće smetati milionima obožavatelja širom sveta, koji su sa nestrpljenjem čekali da ponovo vide Džonija Depa u ulozi kapetana Džeka:

“Ono što ja volim kod kapetana Džeka je ujedno ono zbog čega obožavam da ga igram, a to je nepoštovanje autoriteta. Možeš da budeš toliko neodgovoran i naprasit i glasan i u krivu, ali na neki način niko ti ništa ne može. Ne postoji nikakva odgovornost, u poziciji si da radiš najluđe stvari koje možeš da zamisliš i sigurno da je vrlo zabavno.”

U prethodnom verbalnom dvoboju sa Depovim likom: dobitnik Oskara Džefri Raš, kao Barbosa. Akciona zvezda iz Hong Konga Čou Jun Fet igra piratskog vođu iz Singapura; ali najmasniji od svih je Kit Ričards, koji se na kratko pojavljuje kao otac kapetana Džeka. Dep je i sam mnogo puta ponovio da mu je uzor za ulogu donekle bio gitarsita Roling Stounsa, tako da je bio vrlo srećan kada je Ričards pristao da se pojavi u trećm filmu trilogije.

“Interesantno je da sam se osećao toliko prirodno kao kapetan Džek dok sam glumio uz Kita, da je izgledalo kao da se ta dva lika znaju mnogo duže nago što Džoni poznaje Kita. Trenutak kada se Kit i kapetan Džek sreću bio je veoma čudan, ali i veoma interesantan.”

U međuvremenu, Orlando Blum postaje smeliji kao mladi Vil Tarner odlučan da osvoji srce Elizabet Svon, koja je, do sada, i sama postala neka vrsta pirata.

“Čini mi se kao da veći deo svog odraslog života radim film o piratima, tako da je osećaj istovremeno i gorak i sladak. Biće mi žao da kažem zbogom liku Vila, jer ga zaista volim. On je potpuno neustrašiv i na kraju trilogije postaje pirat. Tek sam počeo da osećam uzbuđenje kao pirat, a već je došao kraj.”

Da li je to to? Da li je "... Na kraju sveta" poslednja avantura "Pirata sa Kariba"? Džoni Dep kaže da će ukoliko "Crna perla" ponovo razmahne svoja jeda, on verovatno biti na palubi.

Definitivno bih bio spreman za to. Kada bi se sve kockice složile to bi bilo sjajno. Rekao bih da je kapetan Džek pravi lik, jer je toliko zabavno igrati ga. Sigurno da mogu da vidim neke druge situacije koje bi bilo interesantno istražiti kao kapetan Džek.

Deo internacionalne postave filma "Pirati sa Kariba: Na kraju sveta" je i Kira Najtli, kao Elizabet Svon, Bil Naji se vraća kao Dejvi Džons sa kracima hobotnice koje mu prekrivaju lice, dok Stelan Skarsgard igra oca Vila Tarnera, osuđenog na večno služenje na «Letećem Holanđaninu», brodu Dejvija Džonsa (ukoliko ga mladi Vil ne spase). Kao i u prva dva filma, producent je veteran filmske umetnosti Džeri Brukhajmer, a reditelj Gor Verbinski.

Šta smo uradili prvi put što je upalilo? Pa, preuzeli smo određeni rizik i bili smo spremni na propast. Pokušaj da obnovimo taj isti pristup i duh je bila glavna stvar. Najveći deo trećeg filma snimljen je na lokacijama na Bahamima.

XS
SM
MD
LG