Linkovi

Jeremić: Srbija nastoji da očuva svoj suverenitet i teritorijalni integritet


Ministar inostranih poslova Srbije Vuk Jeremić izjavio je danas u Banjaluci da bilo kakva oduka trećih strana koja bi podrazumevala nezavisnost Kosova nije prihvatljiva i za Beograd bi predstavljala ništavan akt.

"Vlada Republike Srbije uputila je pismo UN u kojem traži nastavak pregovora. Sve dok se ne postigne kompromisno rešenje, prihvatljivo i za Beograd i za Prištinu, bilo kakva promena unutrašnjeg ustojstva Srbije neće dolaziti u obzir", kazao je Jeremić novinarima u Banjaluci.

On je rekao da je danas u Sarajevu imao veoma dobre razgovore sa ministrom inostranih poslova BiH Svenom Alkalajem i dodao da su razgovori vođeni o nizu tema iz domena bilateralnih odnosa i regionalne saradanje.

"Razgovarali smo i o pitanju Kosova. Tom prilikom Alkalaj mi je ponovio zvaničan stav BiH koji mi izuzetno cenimo, a to je da je za BiH prihvatljivo rešenje oko koga se dogovore Beograd i Priština", rekao je Jeremić novinarima u Banjaluci.

On je istakao da Srbija nastoji da očuva svoj suverenitet i teritorijalni integritet i naglasio da se Beograd zalaže za kompromis sa Prištinom, što je moguće postići isključivo kroz nastavak pregovora.

XS
SM
MD
LG