Linkovi

Finiks izjednačio, Lebron i Pavlović za 2-0 protiv Netsa


Košarkaši Klivlenda ponovo su pobedili Nju Džersi i pridružili se Detroitu kao još jedan neporaženi tim u ovogodišnjem NBA plej-ofu, dok je Finiks bez većih problema uspeo da izjednači u seriji protiv San Antonija.

Finiks – San Antonio 101:81 (1-1)

Posle poraza u prvom susretu, Sansi i njihov lider Stiv Neš nisu želeli ništa da prepuste slučaju i trijumf su obezbedili mnogo pre završetka utakmice. Neš je ubacio 20 poena, uz 16 asistencija, dok je Amari Stodemajer 21 od svojih 27 koševa postigao u drugom poluvremenu, a domaći su svaku od četvrtina počinjali mini-serijama, koje su na kraju dovele do 20 razlike – najubedljivijeg trijumfa Finiksa u doigravanju u istoriji kluba. Gosti iz Teksasa bili su van ritma čitavo veče, slabo šutirali iz igre, a jedino je Tim Dankan bio na uobičajeno visokom nivou sa 29 poena i 11 skokova. Treća utakmica serije igra se u San Antoniju u subotu uveče.

Klivlend – Nju Džersi 102:92 (2-0)

Nešto ranije u Klivlendu, Kavsi su ostvarili šesti uzastopni trijumf na startu doigravanja i desetu pobedu u nizu ako se računa i završetak ligaškog dela sezone. Svi starteri domaćih imali su dvocifren učinak, predvođeni ponovo izvanrednim Lebronom Džejmsom, koji je uz 36 poena, ostvario i plej-of rekord karijere - 12 asistencija. Domaći su još jednom dominirali u skoku (49-32), posebno ofanzivnom (19-3). Drugu utakmicu zaredom Saša Pavlović je popravio svoj lični rekord u doigravanju, postigavši 17 poena (6-8, 1-5, 2-4), uz 4 skoka i 2 ukradene lopte za 36 minuta igre. Pritom je još jednom odlično čuvao Vinsa Kartera, koji jeste postigao 26 poena, ali uz isto toliko šuteva iz igre, a posle sinoćnje utakmice priznanje Pavloviću odao je i trener Netsa Lorens Frenk, rekvaši da je 23-godišnji Baranin za sada jedan od najboljih igrača u seriji. Treća utakmica igra se u Nju Džersiju u subotu uveče.

Večeras se igra smo jedan meč, drugi u seriji između Jute i Golden Stejta, a domaći «džezeri» imaju prednost od 1-0.

XS
SM
MD
LG