Linkovi

Najmanje 30 žrtava bombaškog napada u Bagdadu


Iračke vlasti navode da je u eksploziji automobila bombe u poslovnom distriktu u zapadnom dijelu Bagdada, poginulo najmanje trideset ljudi. U eksploziji u kvartu Baja, ranjene su na desetine.

Nasilja je bilo i u drugim krajevima. Dva bombaša samoubice napala su policijske stanice u Samari. U koordiniranim napadima ubijeno je šest osoba, među kojima je i šef policije. Nekoliko ljudi je ranjeno.

Rano ujutro po lokalnom vremenu, američke i iračke vladine snage sprovele su raciju u šiitskom predgrađu Bagdada, Sadr Sitiju. U opreaciji, prema saopštenju američke vojne komande ubijeno 10 pobunjenika, a uništena je i jedna ćelija za mučenje.

Nešto kasnije osam američkih vojnika i jedan novinar poginuli su u bombaškim napadima. U saopštenju se navodi da su šest vojnika i novinar poginuli u eksploziji bombe u provinciji Dijala. Vozilo u kome su se nalazili naletelo je na bombu. Nikakvih drugih informacija o poginulom novinaru nema. Druga dva vojnika ubijena su u odvojenim bombaškim napadima u Iraku.

XS
SM
MD
LG