Linkovi

Golden Stejt eliminisao najbolji tim ligaškog dela sezone!


Najbolji tim ligaškog dela NBA šampionata i prvi favorit za titulu završio je sezonu već na startu plej-ofa. Dalas je porazom od Golden Stejt Voriorsa, koji su - da paradoks bude veći - plasman u doigravanje obezbedili tek poslednjeg dana lige, postao prvi prvi nosilac u istoriji, koji je eliminisan od osmog, u seriji na četiri pobede. Prethodno, samo su Sijetl i Majami doživeli istu sudbinu, protiv Denvera odnosno Njujorka, ali u seriji na tri pobede.

Golden Stejt – Dalas 111:86 (4-2)

Uprkos povredi u prvoj četvrtini Beron Dejvis je bio lider Voriorsa sa 20 poena, 10 skokova i 6 asistencija, ali je imao obilatu pomoć raspoloženih saigrača i autsajderi iz Ouklenda napravili su verovatno najveće iznenađenje u istoriji NBA plej-ofa. Šesta utakmica u seriji rešena je na početku treće četvrtine, kada su domaći napravili seriju 24:3, a sam Stiven Džekson ubacio četiri trojke, na putu do svog plej-of rekorda karijere - 33 poena, i klupskog rekorda – 7 trojki. Andris Bedrins je ostvario "dabl-dabl" sa po 12 poena i skokova, Džejson Ričardson ubacio 15, a Met Barns 16 poena, uz 11 skokova i 7 asistencija. Dirk Novicki, koji će sledeće nedelje verovatno dobiti priznanje za MVP igrača lige, bukvalno se nije video: 8 poena, uz šut iz igre 2-13.

Juta – Hjuston 94:82 (3-3)

Golden Stejt će u narednoj rundi igrati protiv pobednika serije Juta – Hjuston, koju će odlučiti sedmi meč, u Hjustonu, sutra uveče. Sinoć, u Solt Lejk Sitiju, Karlos Buzer je postigao 22 poena, a Memet Okur 14 od svojih 19 u drugom poluvremenu, kada su "džezeri" obezbedili i treći trijumf na svom parketu u seriji. S druge strane, najefikasniji su bili Jao Ming sa 25 i Trejsi Mekgrejdi sa 26 poena, s tim da se Megrejdi ispromašivao (8-23 iz igre).

XS
SM
MD
LG