Linkovi

Don Nelzon nadmudrio svoj bivši klub, tandem Nagitsa osvojio San Antonio


Drugog dana NBA plej-ofa dogodila su se dva velika iznenađenja, a malo je nedostajalo da čak tri tima sa lošijim skorom ostvare pobede u gostima. Ulogu favorita opravdali su jedino Klivlend Kavalirsi, mada su i oni imali više problema nego što to konačan rezultat govori, dok Finiks za trijumf nad Lejkersima može da zahvali isključivo raspoloženom Brazilcu Leandru Barbosi. S druge strane, Denver je iznenadio San Antonio, a Golden Stejt nastavio sa dobrim igrama protiv Dalasa i preoteo prednost domaćeg parketa ubedljivo najboljem timu ligaškog dela sezone.


Dalas – Golden Stejt 85:97 (0-1)

Iako je Beron Dejvis sa 33 poena, 14 skokova i 8 asistencija na terenu bio odlučujući faktor u pobedi Voriorsa nad Dalasom, mnogi će reći da zasluge za to idu najpre treneru Golden Stejta, Donu Nelzonu, koji očito dobro zna da pripremi ekipu protiv svog bivšeg kluba i zašto ne reći tima koji je umnogome sam stvorio. Dejvis je samo u trećoj četvrtini postigao 19 poena, i sprečio da se Mevsi "odlepe", a potpuni raspad domaćih usledio je u drugoj polovini poslednjeg perioda, kada Dalas pet minuta nije poentirao iz igre. Nelzon je počeo utakmicu sa petorkom u kojoj je najviši igrač sa svojih 206 cm bio Al Herington, a domaći nijednog trenutka nisu uspeli da se prilagode. Pored Dejvisa, u timu Golden Stejta, istakli su se Stiven Džekson sa 23 i Džejson Ričardson sa 13 poena, dok je najefikasniji kod Mevsa bio Džoš Hauard sa 21. Dirk Novicki je imao "dabl-dabl" - 14 poena, 12 skokova, ali je iz igre šutnuo svega 4-16. Bila je to šesta uzastopna pobeda Voriorsa nad Dalasom i četvrta otkad je Nelzon preuzeo ekipu Golden Stejta.

San Antonio – Denver 89:95 (0-1)

Predvođeni tandemom Alen Ajverson – Karmelo Entoni, Denver Nagitsi su trijumfovali u San Antoniju i preoteli prednost domaćeg terena. Ajverson je ubacio 31 poen, od čega 29 u poslednje tri četvrtine, Entoni završio sa 30, a gosti iz Kolorada bili su odlični u odbrani, pogotovo protiv Tima Dankana, koji se namučio da ubaci 14 poena, uz 10 skokova, dok su ga čuvali Markus Kembi i Nene Ilario. Nagitsi nisu dobili plej-of seriju još od 1994. kada su postali prvi tim u istoriji, koji je kao osmi eliminisao prvog nosioca, u tom slučaju Sijetl. Pre dve godine, Denver je takođe dobio prvi meč u gostima protiv San Antonija, a onda izgubio sledeća četiri. Sparsi su te godine osvojili titulu šampiona.

Finiks – L. A. Lejkers 95:87 (1-0)

Sansi su bilio zreli za poraz u prvoj utakmici priotiv lejkersa na svom terenu, aliih je spasao Leandro Barbosa. Brazilac je 19 od svojih 26 poena, što mu je plej-of rekord karijere, postigao u drugom poluvremenu, a Finiks je konačno preokrenuo rezultat u poslednjem "kvoteru", kada Kobi Brajant nije mogao da pogodi koš. Najbolji strelac lige bio je najzaslužniji za vođstvo Lejkersa većim delom meča, pogotovo u prvom poluvremenu kada je ubacio 28 poena. U nastavku je međutim postigao samo 11, a u poslednjoj četvrtini promašio devet od ukupno deset šuteva. Amari Stodemajer je ubaciio 23 poena, uz 12 skokova, Stiv Neš završio sa 20 poena i 10 asistencija, a Šon Merion sa 16 koševa i isto toliko uhvaćenih lopti. Kod Lejkersa: Lamar Odom – 17 poena, 16 skokova, Luk Volton 10 koševa, po 6 skokova i asistencija.

Klivlend – Vašington 97:82 (1-0)

Klivlend je trebalo vrlo lako da izađe na kraj sa desetkovanim Vašington Vizardsima, ali su se gosti iz američke prestonice držali sve do polovine poslednje četvrtine, kada je sa sedam uzastopnih poena Zidrunas Ilgauskas doneo nedostižnu prednost domaćima. Lebron Džejms je završio sa 23 poena, 9 skokova i 7 asistencija za 44 minuta igre, uprkos činjenici da je početkom treće četvrtine izvrnuo skočni zglob. Leri Hjuz je ubacio 27 poena, Ilgauskas završio sa 16, a Saša Pavlović, u svom prvom plej-of startu u karijeri za 27 minuta postigao 9 poena (2-7, 1-2, 2-2), uz po 2 skoka i ukradene lopte. Najefikasniji kod Vizardsa bili su Entuan Džejmison sa 28 (14 skokova) i Džarvis Hejz sa 18 poena.

XS
SM
MD
LG