Linkovi

Šest vojnika NATO poginulo u eksploziji na jugu Avganistana


Šest vojnika NATO poginulo je u eksploziji na jugu Avganistana, ali u saopštenju Alijanse nema detalja o identitetu poginulih i lokaciji na kojoj je bomba eksplodirala. Prethodno su pro-talibanski pobunjenici objavili da su pogubili avganistanskog prevodioca Adžmala Nakšbandija, koga su oteli sa nedavno oslobođenim italijanskim novinarem Danijeleom Mastrođakomom. Prevodilac je ubijen, jer su vlasti odbile da pregovaraju o njegovom oslobadjanju, saopštili su pobunjenci.

Američka delegacija doputovala u Pjongjang

Američka delegacija koju predvode bivši sekretar za pitanja veterana u Bušovoj administraciji, Entoni Principi i guverner savezne države Novi Meksiko, Bil Ričardson, doputovala je u Pjongjang kako bi ubijedila Severnu Koreju da, shodno mirovnom sporazumu kojim je okončan rat 1953. godine, dozvoli preuzimanje posmrtnih ostataka američkih vojnika koji su ubijeni u Korejskom ratu. Bela kuća je saopštila da je u rešavanje pomenutog spora sa Pjongjangom uložila značajan napor. Guverner Bil Ričardson je inače jedan od kandidata Demokratske stranke na predsedničkim izborima 2008.

Nasralah: Propali pregovori o političkom rešenju krize u Libanu

Lider Hezbolaha, Hasan Nasralah, saopštio je danas da su propali pregovori o političkom rešenju krize u Libanu i pozvao da se organizuje referendum o raspisivanju prevremenih parlamentarnih izbora, kao načinu da se nacija opredeli kojim putem želi da ide. Kriza u Libanu traje mesecima, a prosirijski predsednik skupštine Nabih Beri i vođa većine u parlamentu Saad Hariri nisu uspeli da u pregovorima otklone nesporazume i razlike.

XS
SM
MD
LG