Linkovi

Đoković ostvario najveći uspeh u karijeri osvajanjem Masters turnira u Majamiju


Novak Đoković ostvario je najveći uspeh u karijeri osvajanjem velikog turnira Masters serije u Majamiju. Najbolji srpski teniser, koji će od ponedeljka na novoj ATP listi i zvanično biti sedmi igrač sveta, u finalu je u tri seta nadigrao Argentinca Giljerma Kanjasa - 6:3, 6:2, 6:4.

Đoković je još jednom potvrdio da se nalazi u fantastičnoj formi. Za trijumf nad Kanjasom, koji je u poslednjih 15 dana dva puta pobedio prvog igrača sveta Rožea Federera, najboljem srpskom teniseru bilo je potrebno dva sata i 20 minuta. Đokoviću je ovo četvrta titula u profesionalnoj karijeri, a za pobedu u Majamiju zaradio je ček na 533.350 dolara. Kanjasu, koji je u glavni žreb stigao iz kvalifikacija, pripala je upola manja suma.

"Kada igrate finale ništa nije lako, posebno protiv ovakvog protivnika. Želim njemu da čestitam, prošao je težak period posle suspenzije i posle samo par meseci ponovo je na vrhu. On je sjajan igrač. Posebna zahvalnost navijačima. Argentinski navijači napravili su sjajan ambijent, ali posebno hvala mojim navijačima, svim Srbima gde god da su. Svidja mi se onaj transparent - Đoković - Made in Serbia. Ponosan sam na svoju zemlju!", rekao je Đoković, najmladji pobednik u istoriji teniskog turnira u Majamiju. Đoković je ceo turnir završio bez izgubljenog seta.

XS
SM
MD
LG