Linkovi

Ron Artest uhapšen zbog optužbe za nasilje u porodici


Šest utakmica NBA sezone odigrano je u ponedeljak uveče, ali su i povratak Jao Minga u sastav Rokitsa i ubedljiv trijumf Golden Stejt Voriorsa u Detroitu, ostali u senci informacije da je Ron Artest uhapšen zbog nasilja u porodici.

Kontroverzni košarkaš Sakramenta uhapšen je juče pošto ga je jedna žena optužila da ju je gurnuo na pod u svojoj kući, a onda je sprečio da pozove policiju. Prema saopštenju kancelarije okružnog šerifa, Artest je navodno nekoliko puta gurnuo ženu na pod, i krenuo da ode, posle čega je žena saksijom gađala i razbila prednje staklo njegovog automobila. Artest je potom uhapšen bez otpora i posle saslušanja u stanici, pušten je uz kauciju od 50 hiljada dolara. Kingsi su ga odmah na neodređeno vreme odstranili iz ekipe.

Jao Ming se vratio u sastav Hjustona posle skoro dva i po meseca pauze, ostvario "dabl-dabl" - 16 poena, 11 skokova, ali Rokitsi nisu imali šanse protiv Klivlenda, koji je još predvodio raspoloženi Lebron Džejms sa 32 poen, 12 skokova i 8 asistencija 91:85. Saša Pavlović bio je u startnoj postavi zbog povrede plejmejkera Denijela Gibsona, ali je slabo šutirao, svega 1-8 iz igre i završio sa 2 poena, po 3 skoka i asistencije. Pavlović je međutim bio vrlo dobar u odbrani i zajedno sa Erikom Snouom dopirneo da Trejsi Mekgrejdi za 25 poena šutne na koš čak 32 puta.

Veče posle fantastične partije i 52 poena u porazu protiv Čikaga, Majkl Red se ispromašivao u Orlandu, a domaći su lakom i ubedljivom pobedom – 99:81 prekinuli seriju od tri poraza. Red je bio prvi strelac Baksa sa 15 poena, ali je iz igre šutirao 3-16, dok su druge strane dominirali Hido Turkoglu sa 25 i Trevor Ariza sa 20 poena. Dvajt Hauard je ubacio 10 poena, uz 9 skokova, dok je Darko Miličić kao starter igrao 32 minuta, uz učinak 9 poena (4-11, -, 1-1), 7 skokova, 2 blokade i jedna asistencija.

Iznenađenje večeri priredio je Golden Stejt, koji je seriju od šest poraza prekinuo ubedljivim trijumfom u Detroitu – 111:93. Briljirao je Džejson Ričardson sa rekordom sezone – 29 poena, dok su Al Harington i Andris Bedrins ostvarili "dabl-dablove". Voriorsi očitio ne leže Pistonsima, jer su ih oba puta ove sezone pobedili sa ukupnom razlikom od 50 poena. U Ouklendu je 11. novembra bilo 111:79.

Rezultati

Orlando - Milvoki 99:81
Klivlend - Hjuston 91:85
Majami - Atlanta 88:81
Detroit - Golden Stejt 93:111
Juta - Šarlot 120:95
L. A. Klipers - San Antonio 74:88

XS
SM
MD
LG