Linkovi

Vizardsi se provukli, Novicki dominirao nad šampionima


Svega tri utakmice NBA sezone odigrano je protekle večeri, a pobede su ostvarili Vašington, Čikago i Dalas. Jedini trijumf u gostima ostvarili su Bulsi, koji su iskoristili odsustvo nekoliko prvotimaca Kavalirsa i prekinuli seriju od šest poraza u Klivlendu – 84:78. Dominirao je raspoloženi Ben Valas sa 14 poena, 19 skokova i 7 blokada, a čak i Lebron Džejms, koji je postigao 29 poena, istakao je izostanak Zidrunasa Ilgauskasa i bolesnih Saše Pavlovića i Dejmona Džonsa kao veliki hendikep.

Ovdašnji Vašington Vizardsi vodili su sa 17 razlike u poslednjoj četvrtini i na kraju dosta srećno pobedili Sakramento – 109:106. Gilbert Arinas je ubacio 43 poena, od čega 30 u prvom poluvremenu, dok je Keron Batler 19 od svojih 25 postigao u druga 24 minuta. Slično je bilo i s druge strane, s tim da je u prvom delu kod Kingsa najbolji bio Ron Artest sa 21 od ukupno 32 poena, a u drugom Majk Bibi sa 22 od ukupno 30. Gosti su naizgled osigurali produžetak u poslednjoj sekundim, ali trojka Džoan Salmonsa poništena je posle dodatnog pregleda snimka, kada je utvrđeno da je šut upućen po isteku vremena.

Repriza poslednjeg finala plej-ofa nije bila ni blizu zanimljiva, koliko se očekivalo pre nego što je MVP pomenutog finala Dvejn Vejd isčašio rame, veče ranije u Hjustonu. Vejd razmišlja o operaciji koja bi značila i kraj sezone, a Mevsi su to iskoristili da mnogo lakše nego što konačnih 112:100 govori, dođu do 10 trijumfa u nizu. Tako su postali tek četvrti tim u istoriji lige sa tri i više dvocifrene pobedničke serije u sezoni. Pre njih to je uspelo Baksima iz sezone 1970/71, Siksersima iz sezone 1980/81. i Lejkersima iz sezone 1999/2000. Od ta tri tima samo Filadelfija nije osvojila titulu. Dominirao je Dirk Novicki sa 31 poenom, 11 skokova i 6 asistencija.

XS
SM
MD
LG