Linkovi

14. februara konstitutivna sednica novog saziva parlamenta


Predstavnici parlamentarnih stranaka dogovorili su se da u sredu, 14. februara bude održana konstitutivna sednica novog saziva parlamenta. Na konsultacijama je dogovoreno da se poslaničke liste predaju Republičkoj izbornoj komisiji najkasnije do ponedeljka u ponoć, a da se sledećeg dana održe nove konsultacije predstavnika izbornih lista oko utvrđivanja dnevnog reda konstitutivne sednice.

Predstavnik Liste za Sandžak Bajram Omeragić tvrdi da su se predstavnici parlamentarnih stranaka saglasili da konstituisanje skupštine mora da ide ubrzanim tempom kako bi se što pre ispunile obaveze Srbije na međunarodnom planu i da se ne bi narušio kredibilitet zemlje stalnim pomeranjem rokova.

Ubrzanim konstituisanjem Parlamenta Srbija nastoji da pripremi svoju delegaciju za pregovore u Beču o planu za Kosovo specijalnig izaslanika UN Martija Ahtisarija.
Tim povodom savetnik srpskog premijera i visoki funkcioner Demokratske stranke Srbije Vladeta Janković izjavio je da je Beograd spreman da u rešavanju budućeg statusa Kosova prihvati sve osim da ta pokrajina ima mesto u Ujedinjenim nacijama i svoju vojsku i da samo zahteva poštovanje sadašnjih granica.


XS
SM
MD
LG