Linkovi

Indijanapolis slavio u 41. Superboulu 17:29 (14:6, 0:10, 3:6, 0:7)


Indijanapolis Koltsi pobedili su Čikago Berse 29:17 u okviru 41. Superboula, koji je održan u Majamiju, na Floridi. Koltsi su došli do prve titule prvaka NFL-a od 1971. godine, kada je klub bio smešten u Baltimoru.

Utakmica nije počela dobro za Indijanapolis, jer je Devin Hester vratio početni udarac 92 jarde za «tač-daun» i bersi su poveli 7:0. Ipak, Koltsi su uspeli da poentiraju kada je Pejton Mening pronašao Redžija Vejna za TD, ali Koltsi nisu osvojili ektra poen. Bersi su poveli 14:6, kada je kvoterbek Reks Grosman uspeo da kompletira pas ka Mašinu Muhamedu, sa četiri jarde. Adam Vinatjeri je fild-golom sa 14 jardi smanjio na 14:9 u drugoj četvrtini, a kada je Dominik Rods pretrčao dve jarde za TD, Koltsi su prvi put poveli 16:14.

U drugom poluvremenu, Koltsi su postigli još dva fild-gola, Čikago jedan, a pri rezultatu 22:17 za Indijanapolis, početkom poslednje četvrtine, sve nade Bersa je raspršio Kelvin Hejden, koji je presekao dodavanje Grosmana i pretrčao 56 jardi za konačnih 29:17.

Tener Koltsa Toni Dandži izjavio je da je njegov tim protiv Bersa pokazao da može da igra odbranu.

"Mislim da je u pitanju samopouzdanje. Pričali smo o tome veče pred utakmicu, da će svi pričati o njihovoj odbrani i našem napadu, ali znali smo da možemo da dobijemo meč odbranom i sa specijalnim timovima".

Trener Berse, Lovi Smit, koji je radio sa Dandžijem u Tampa Beju, pre dolaska u Čikago, rekao je da su greške, pogotovo u završnici, skupo koštale njegov tim.

"Teško je pobediti kada imate toliko puno izgubljenih lopti i grešaka, kao što smo mi imali danas. Nije lako prevazići tako nešto. Pokušali smo preokret na kraju, ali još jednom, greške su nas zaustavile".

Kvoterbek Koltsa, koji je izabran je za najkorisnijeg igrača utakmice, istakao je da njegovi saigrači nisu upali u paniku kada je Čikago poveo na početku.

"Nije bilo panike. Svi smo ostali smireni, pokušali da odradimo svoj posao, što smo i uradili. Kada smo poveli bilo je lakše, nastavili smo da se odvajamo, a dobvro su nam došle i njihove greške na kraju".

Zahvaljujući trijumfu Indijanapolisa, Toni Dandži je postao prvi tamnoputi trener koji je osvojio Superboul. Koltsima je ovo prva titula šampiona još od 1971. godine, kada su bili stacionirani u Baltimoru.

XS
SM
MD
LG