Linkovi

Filmske kuće objavile brojne trejlere za 2007. godinu


Kada je reč o filmskoj umetnosti, za nama je jedna zanimljiva godina a šta nas očekuje 2007? Filmske kuće objavile su brojne trejlere koji nam daju uvid u ostvarenja koja ćemo gledati na velikom platnu ove godine.

Sredinom leta u bioskope stiže nova verzija filma i brodvejskog mjuzikla «Hairspray» sa Džonom Travoltom i Kristoferom Vokenom u glavnim ulogama. Punačka tinejdžera Trejsi Turnblad 1960-ih Balitmoru održi lekciju o integraciji pošto dobje ulogu u lokalnom televizijskom plesnom šou... Film je zasnovan na uspešnoj predstavi iz 2002. godine koja je bila adaptacija kultne komedije Džona Votersa iz 1988.

Morgan Frimen ponovo tumači ulogu Boga u nastavku filma «Svemogući Brus», pod nazivom «Svemogući Evan». Zvezda filma «40 year old virgin» Stiv Karel ovog puta je glavni junak – Evan Bakster – kome se Bog obraća sa nalogom da izgradi barku pripremajući se za veliki potop. «Evan Almighty» stiže u bioskope 22 juna.

Dajen Kiton i Mendi Mur glume u filmu «Because I said so». Kiton je dobronamerna majka koja se uporno meša u život svoje ćerke nastojeći da joj pronadje prikladnog dečka kako ne bi ponovila njene ljubavne greške. Film počinje da se prikazuje početkom februara.

«Smokin’ Aces» je film čije su zvezde Ben Aflek i Džeremi Piven. Piven glumi zabavljača iz Las Vegasa, Badija Izraela, koji treba da svedoči na sudu protiv mafije, što čitav niz ličnosti pokušava da spreči po svaku cenu. Premijera je zakazana za 26. januar.

Bili Bob Tornton i Suzan Sarandon tumače glavne uloge u komediji «Mr. Woodcock». To je priča o mladiću koji se vraća kući u nastojanju da spreči brak svoje majke sa nastavnikom fiskulture iz njegove gimnazije, najomraženijom ličnošću više generacija učenika.

Edi Marfi ima dvostruku ulogu filmu «Norbit», gde tumači jednog nežnog muškarca, ali i njegovu gojaznu i užasnu verenicu, dok je Tendi Njuton junakova devojka iz snova koju upoznaje pred venčanje. Film stiže u bioskope u februaru.

«Šifra čistač» je komedija čija je zvezda Cedric the Entertainer. On tumači Džejka, prosečnog Amerikanca koji dobija amneziju posle udarca u glavu i umišlja da je tajni agent. Džejk medjutim biva umešan u stvarnu zaveru protiv vlade.

Parodija «Epic Movie» prati sudbine četvoro odrasle siročadi. Jedno od njih je podigao kustos iz Luvra, drugi je izbeglica iz sveta meksičkog rvanja, treće siroče je nedavna žrtva zmija na avionu, dok je četvrto «normalni» stanovnik zajednice «X» mutanata. Prijatelji posećuju jednu fabriku čokolade gde otkrivaju čarobni orman koji ih vodi u čudesnu zemlju Gnarniju. Urnebesna parodiju na prošlogodišnja poznata ostvarenja u bioskope stiže krajem januara.

Kris Rok je scenarista I reditelj romantične komedije “I think I love my wife”. On glumi oženjenog muškarca koji sanja o drugim ženama, a nalazi se pred velikim iskušenjem kada ga poseti bivša ljubavnica starog prijatelja. Film se prikazuje od 16. marta.

Ovog proleća očekuju nas «Šrek Treći», i poznati glasovi Majka Majersa, Edija Marfija, Kameron Dijaz, Džona Kliza i Antonia Banderasa. Kada se Šrekov tast, kralj Harold razboli, Šrek je vidjen za naslednika kraljevstva ali nije spreman da napusti svoju močvaru. Sledi niz urnebesnih situacija a film u bioskope stiže 18. maja.

Za 14. februar, ne slučajno, predvidjena je premijera romantične komedije «Music and Lyrics» u kojoj glavne uloge tumače Dru Barimor i Hju Grant. Grant je nekada popularni pevač koji ima na raspoalganju nekoliko dana da komponuje hit za novu tinejdžersku senzaciju, u čemu mu pomaže jedna devojka – tekstopisac.

Dženifer Garner, Kevin Smit i Džulijet Luis glume u filmu «Catch and Release», drami o ženi koja nastoji da se pomiri sa smrću svog verenika, i ujedno otkriva tajne koje je krio od nje. Ovaj film u bioskope stiže 26. januara.

XS
SM
MD
LG