Linkovi

Vlada Srbije pozvala Ujedinjene nacije da smene Martija Ahtisarija


Vlada Srbije pozvala je Ujedinjene nacije da smene svog glavnog pregovarača za status Kosova Martija Ahtisarija posle njegove izjave da je ''glupost'' tvrditi da se do rešenja za Kosovo može doći kompromisom. Portparol Vlade Srđan Đurić izjavio je da UN treba da postave novog pregovarača jer Ahtisarti ne želi da radi svoj posao i ispunjava svoj mandat, ili nije sposoban da se dođe do kompromisa.

A predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je da Beodgrad neće praviti ustupke kada se bude rešavalo pitanje statusa Kosova. Pokušavamo apsolutno sve da uradimo da sačuvamo integritet naše zemlje, rekao je Tadić. Ministar spoljnih poslova Vuk Drašković smatra da rešenje za budući status Kosova treba tražiti u kompromisu između legitimnog zahteva Srbije da se njene granice ne menjaju i zahteva Albanaca da vladaju Kosovom. Kompromis je u interesu obe strane i jedino je održivo rešenje, rekao je Drašković. Predsednica Koordinacionog centra za Kosovo Sanda Rašković Ivić izjavila je da je Srbija još od letos tražila izuzeće specijalnog pregovarača Ujedinjenih nacija Martija Ahtisarija. Srbija je mala zemlja i nije u situaciji da propisuje pravila, kaže Sanda Rašković Ivić.

Održan protestni skup SRS u znak solidarnosti sa Šešeljom

Učesnici mitinga Srpske radikalne stranke koji je održan ispred ambasade SAD u Beogradu, zatražili su slobodu za Vojislava Šešelja i poručili da lider SRS 'štrajkom glađu brani svoja, ali i prava slobodarske Srbije'. Skup, pod nazovom 'Stop haškoj tiraniji', organizovala je SRS u znak solidarnosti i podrške sa liderom stranke, koji je u Haškom tribunalu pre 22 dana započeo štrajk glđu.


XS
SM
MD
LG