Linkovi

U centru Bejruta stotine hiljada ljudi demonstrira protiv vlade Libana


Hiljade pristalica Hezbolaha i prosirijskih stranaka okupljaju se drugi dan za redom u Bejrutu tražeći na protestnim skupovima ostavku vlade. Neki demonstranti su proveli noć u šatorima na ulici pred sedištem Vlade Libana premijera Fuada Siniore. Ekstremistička šiitska grupa Hezbolah traži formiranje vlade nacionalnog jedinstva, dok premijer Siniora odgovara da vlada može da bude smenjena jedino u parlamentu. U Vašingtonu je portparol Stejt Departmenta Tom Kejsi izjavio da su SAD veoma zabrinute da Hezbolah i njegovi saveznici, uz pomoć Irana i Sirije, pokušavaju da destabilizuju Liban.

Najmanje 43 osobe poginule u Iraku

Najmanje 43 osoba su poginule, a preko 90 je ranjeno u današnjim eksplozijama tri automobila bombe u centralnom Bagdadu, u šiitskom delu grada. Tri bombe su se nalazile na medjusobnoj udaljenosti od po 100 metara, a eksplodirale su istovremeno. Većina nastradalih nalazila su u veoma posećenom tržnom centru u centralnom Bagdadu. Uništeno je i najmanje 10 automobila koji su bili parkirani u blizini automobila bombi, u delu gde trgovci na ulici prodaju voće, povrće i druge namirnice.

Prva velika snežna oluja zahvatila američki srednji zapad

Tri nedelje pred zvaničan početak zime, prva velika snežna oluja zahvatila je američki srednji zapad. Nevreme je izazvalo otkazivanje na stotine letova, zatvaranje škola i brojne probleme u drumskom saobraćaju, i zasulo sa oko 30 centimetara snega područje koje je pre svega nekoliko dana uživalo u gotovo prolećnom vremenu. Od Teksasa preko Mizurija do Mičigena, opasna kombinacija snega i ledene kiše izazvala je masovne nestašice struje, i pretvorila drumove u klizališta. Na mnogim putevia došlo je do dugih zastoja zbog poledice, a na desetine automobila su skliznule sa puta. Zbog snega i grada, praćenih grmljavinom, otkazane su na stotine letova na aerodromima u Čikagu i Dalasu. Oluja se kreće ka severoistoku, koji bi hladni talas mogao da zahvati već ovog vikenda.

XS
SM
MD
LG