Linkovi

Pet najboljih novijih filmova čija je tema – potraga za blagom


Na petom mestu je film “Without A Paddle,“ avanturistička komedija o trojici prijatelja koji polaze na splavarenje u nadi da će pronaći davno izgubljeno blago. Posle smrti četvrtog druga, trojica odlučuju da ispune obećanje koje su zajedno dali, i polaze u potragu za blagom. Ploveći niz reku Kolumbija, trojka uskoro uvidja da njihovo splavarenje uopšte ne ide po planu. U toku puta nailaze na dvojicu poludelih farmera koji h progone, medveda koji pojedne njihov mobilni telefon, smrtonosne brzake, hipi devojke koje čuvaju drveće, kao i ekscentričnog starog brdjanina. Ovi neiskusni lovci na blago zauzeli su peto mesto naše top-liste.

Na četvrtoj poziciji zatičemo lovce na blago koje glume Pol Voker i Džesika Alba u filmu “Into the Blue," napetoj podvodnoj akcionoj avanturi smeštenoj u more Bahama prepuno ajkula. Kada četvoro mladih ronilaca naidju na ostatke legendarnog potonulog broda – gde se veruje da su skriveni milioni u zlatu – oni pomisle da su se svi njihovi snovi o zakopanom blagu ostvarili. No nedaleko od kostura broda, na dnu okeana, oni otkrivaju drugu, mnogo opasniju tajnu. Njihovo prijateljstvo je na iskušenju a, dok se na svakom koraku suočavaju sa skrivenim opasnostima, lovci na blago postaju – plen. Ova napeta akciona avantura zauzela je četvrto mesto naše liste.

Na trećem mestu je "Holes", film o Stenilju Jelnacu, tinejdžeru koga stalno tera maler zbog kletve koja je pala na njegovu porodicu.” Posle jednog manjeg sukoba sa zakonom, Stenlija šalju u kamp “Green Lake” – zatvor u sred pustinje u Teksasu – gde mlade zatvorenike primoravaju da kopaju rupe kako bi “ojačali svoj karakter”. Niko ne zna šta je zaista svrha tog mukotrpnog posla, ali Stenli uskoro počinje da sumnja da čuvari zatvora možda imaju I neke skrivene motive. Ispostavlja se da čuvari traže zakopano blago. Ovaj porodični film sa inspirativnom porukom bio je jasan izbor za treće mesto naše liste.

Na drugom mestu Sinemanija liste su avanturisti Metju Mekonahi, Penelopa Kruz i Stiv Zan u filmu “Sahara”. Metju Mekonahi igra avanturistu Dirka Pita, koji pronalazi jedan drveni novčić I upušta se u životnu avanturu kada počinje potragu za blagom skrivenim u nekim od najopasnijih predella zapadne Afrike. Pit i njegov vickasti partner, zajedno sa prelepom doktorkom Evom Rohas, koju glumi Penelopa Kruz, mogu da se oslone samo na svoju veštinu i pamet kako bi rešili 150 godina staru misteriju nestalog ratnog broda iz perioda američkog gradjanskog rata. Kao klasičan avanturistički film, Sahara je zauzela drugo mesto naše liste.

A na prvom mestu je ‘National Treasure,’, film o čitavoj porodici lovaca na blago. ‘National Treasure’ je priča o Bendžaminu Frenklinu Gejtsu kojeg glumi Nikolas Kejdž. On potiče iz porodice avanturista koji nastoje da pronadju blago koje su tvorci američkog ustava sakrili posle rata za nezavisnost. Kako se Ben bliži rešenju misterije, za petama su mu opasni konkurenti, kao i FBI. Ben veruje da se mapa blaga nalazi na poledjini Deklaracije nezavisnosti. On saznaje da njegov suparnik planira kradju Deklaracije i jedino rešenje je da ga u tome preduhitri. Dok su šanse za uspeh ravne nuli, Gejts mora da ukrade document neprocenjive vrednosti I reši 2,000 godina staru misteriju kako bi najveće blago na svetu zaštitio od neprijatelja.Neprekidna akcija koja se odigrava na velikom platnu čini lik Bena Gejtsa avanturistom koji zaslužuje vrh naše liste filmova o lovcima na blago.

XS
SM
MD
LG