Linkovi

Američka armija na program video igara troši oko 2 i po miliona dolara


Američka armija godišnje na program video igara troši oko 2 i po miliona dolara, a vojnici koji se trenutno nalaze na službi u Avganistanu i u Iraku, poslužili su sada kao model za novu igricu.

Američka armija je naime objavila kako planira da imidže svojih vojnika sa trenutno najopasnijih borbenih frontova učini akcionim figurama u igrici pod nazivom “Američka armija: Specijalne jedinice”.

Američka armija je novu igricu pod nazivom “Program stvarnih heroja Armije SAD” objavila 14. septembra. U tom kompleksu su digitalizovani imidži vojnika trenutno na službi u Iraku i Avganistanu. Inkorporiran je i virtuelni regrutni centar, a u različitim etapama nove igrice korišteni su snimci osmoro pripadnika oružanih snaga. Među tim vojnicima je i narednik Tomi Raimen, iz Indipendensa u saveznoj državi Kentaki.

“On kaže da je cilj igrice edukacija, a ne puka promocija armije kako bi se pospešila regrutacija. Svakome nudimo da vidi koje su mu opcije na raspolaganju i šta Armija može da ponudi”, kaže narednik Raimen.

On je odlikovan “Srebrnom zvezdom” za ratne zasluge, pošto je spasio živote svih osam saboraca nakon što su iz zasede napadnuti nedaleko od Bagdada. Šansa da upravo on bude lik iz videoigrice, Dži Aj Džo, kako kaže, bila je jedna od onih koje se ne propuštaju.

Raimen kaže i da će mu tek pravo zadovoljstvo biti kada njegov sin odraste i kada bude mogao da se igra sa svojim vršnjacima.

Otkako je prva verzija objavljena 2002. godine, ova video igrica je primamila čak 7.5 miliona korisnika širom svijeta. Najnovija verzija već se može preuzeti na internetu, a do Božića bi akcione figure mogle da se nađu i na rafovima prodavnica igračaka.

XS
SM
MD
LG