Linkovi

Federer prvi finalista, večeras žensko finale na US Openu


Najbolji teniser sveta i branilac titule na US Openu, Švajcarac Rože Federer prvi je finalista poslednjeg Grend Slem turnira sezone.

Prvi reket sveta pobedio je 7. nosioca Rusa Nikolaja Davidenka, sa 3:0, po setovima 6:1, 7:5 i 6:4, za svega sat i 43 minuta igre na stadionu "Artur Eš" i došao do 20. uzastopnog trijumfa na terenima Flašing Medouza. Ukoliko osvoji titulu i ove godine, 25-godišnji Federer postaće prvi teniser posle Ivana Lendla, koji je tri puta zaredom osvajao US Open, a čak i da ne uspe, već plasmanom u finale, postao je prvi teniser u istoriji sa šest uzastopnih nastupa u finalima turnira "velike četvorke".

Ime protivnika u finalu Federer će saznati kada se završi drugi polufinalni duel, između Amerikanca Endija Rodika, šampiona US Opena iz 2003, i Rusa Mikaila Južnjija, kome je plasman u polufinale najveći Grend slem uspeh u karijeri.

Kasnije večeras igra se finale ženskog singla, u kome se sastaju Belgijanka Žastin Enan-Arden i Ruskinja Marija Šarapova, a posle njih na stadionu "Artur Eš", po drugi put će se od tenisa oprostiti živa legenda ovog sporta Martina Navratilova. Ona i Bob Brajan, peti nosioci u konkurenciji mešovitih parova sastaće se u finalu sa češkom kombinacijom Kveta Peške i Martin Dam. Navratilova 18. oktobra puni tačno 50 godina, u karijeri je osvojila 58 Grend Slem titula, što u singlu, što u dublu, što u miksu. Prvi put se povukla 1994, ali se 2000. vratila profesionalnom tenisu, uglavnom nastupajući u dublu i miksu, mada ponekad i u singlu.

XS
SM
MD
LG