Linkovi

Filip Vujanović: Grahovac će optužbe morati da dokaže na sudu


Crnogorski predsjednik Filip Vujanović rekao je da će general u penziji Blagoje Grahovac imati priliku da optužbe na njegov i račun Vukašina Maraša dokaže na sudu.

"Vjerujem da će tu priliku dobiti što prije", kazao je Vujanović novinarima.

On je kazao da je zadovoljan što je predsjednik parlamenta Ranko Krivokapić, čiji je Grahovac savjetnik, "iskazao žaljenje i meni izvinjenje, što je i neposredno učinio".

"To je primeran odnos predsjednika parlamenta, koji je pokazao da je ono što je njegov savjetnik saopštio zavrijedilo samo žaljenje i izvinjenje", kazao je Vujanović.

On je kazao da je pristalica što veće podrške novom ustavu Crne Gore.

"Želim da se on usvoji koncenzusom. Smatram da Ustav treba da bude posljedica maksimalne saglasnosti i da treba da u suštini izrazi ono što je zbilja Crne Gore – samostalnost Crne Gore, njen suverenitet i jasnu međunarodnu poziciju", rekao je Vujanović.

Crnogorski predsjednik je kazao da nije pristalica da se radi ustavna rekonstrukcija, koja nije nužna. "Podržavam koncept da Ustav dobije što veću podršku svih poslanika".

On je ocijenio da je izborna kampanja demokratska, mirna, bez tenzija.

"Meni je drago da se uglavnom ona iskazivala u pozitivnoj kampanji i vjerujem da će tako ostati do kraja. To pokazuje veći stepen demokratske zrelosti Crne Gore", rekao je Vujanović.

Prema njegovim riječima, Crna Gora postaje dobar primjer demokratskog ambijenta, čak i u izbornom periodu, koji je osjetljiv i koji nosi odgovarajuće rizike i tenzije.

On je uvjeren da će građani vrednovati ono što su učinci četvorogodišnje vlasti koji su izuzetno vrijedni, vidljivi i od međunarodne zajednice prepoznati.

"Oni su garancija da će se u narednom periodu ostvarivati ono što je sada zahtjev svih građana građana Crne Gore- bolji kvalitet ekonomskog života, sve ono što je razvoj i napredak, bolji uslovi poslovanja i prirevređivanja", kazao je Vujanović.

"Uvjeren sam da će građani prepoznati ono što se činilo do sada i ono što se garantuje kao budućnost", naglasio je Vujanović.


XS
SM
MD
LG