Linkovi

Američki senatori pozdravili inicijativu za prijem Crne Gore u Partnestvo za mir


Delegacija američkih senatora, koju predvodi uticajni republikanac iz Arizone, Džon mekejn pozdravila je inicijativu šefa crnogorske diplomatije Miodraga Vlahovića za prijem Crne Gore u Partnerstvo za mir.

Vlahović je, kako je saopšila crnogorska vlada, senatore upoznao sa aktuelnim kretanjima u Crnoj Gori i spoljnopolitičkim prioritetima u periodu nakon sticanja nezavisnosti.

Sagovornici su izrazili zadovoljstvo zbog ranije uspostavljenih diplomatskih odnosa Crne Gore i SAD, navodeći da očekuju unapredjenje bilateralne saradnje.

Američke senatore u srijedu uveče je u Budvi primio i predsjednik crnogorskog parlamenta Ranko Krivokapić. Za četvrtak je na Cetinju planiran susret sa crnogorskim predsjednikom Filipom Vujanovićem i konferencija za novinare na kojoj će se predstavnicima medija obratiti Vujanović i senator Mekkejn.

Ovo je prva posjeta delegacije Kongresa SAD Crnoj Gori nakon nezavisnosti. Pored senatora Mekkejna, članovi delegacije su senator Saksbi Čemblis iz Džordžije, senator Mel Martines iz Floride, senator Lindzi Grejem iz Južne Karoline, senator Ričard Bur iz Sjeverne Karoline i senator Džon Sununu iz Nju Hempšira.

XS
SM
MD
LG