Linkovi

Zbog čega su Paramount i Tom Kruz raskinuli ugovor?


Tom Kruz je važio za garanciju milionske zarade na blagajnama. Šta se sada dešava?

Za one koji su protekle godine pratili vesti iz šoubiznisa, i bizarno ponašanje Toma Kruza, potez Paramaunta i nije iznenadjenje.

Uprkos tome što je Kruz do sada Paramauntu doneo profit od dve i po milijarde dolara, studio je očigledno procenio da bi u budućnosti imao više štete nego koristi od te saradnje. Sada oštre reči «padaju» sa obe strane...

Posle gostovanja Toma Kruza u šou Opre Vinfri pre oko godinu dana, izraz «skakanje po kauču» iskovan je da bi se opisala osoba nekontrolisanog ponašanja. 84-godišnji predsednik Viacoma, firme koja je vlasnik finansijski oslabljenog Paramaunta, navodno je izjavio da je, ovog leta, zbog Kruzovog iznenadnog bizarnog ponašanja i propovedanja sajentologije, izgubljeno 150 miliona dolara na prodaji karata za film «Nemoguća misija III». Samner Redstoun je izjavio: «Ne mislim da neko ko je izvršio kreativno samoubistvo i koštao kompaniju profita treba da ostane u studiju».

U privatnim razgovorima, direktori Paramaunta su smatrali da je Kruzovo ponašanje delimično ili potpuno krivo za to što film ne prolazi dovoljno dobro, zato što su svi mislili da je sam film bolji od prva dva dela.

Pola Vagner, Kruzova poslovna partnerka, odgovorila je da je Redstounova izjava «nedostojanstvena, skandalozna i neistinita».

Holivudski «insajderi» šapatom pričaju da je Kruz razljutio mnogo ljudi... neki misle da je postao verski fanatik. Ali oni su šokirani da je Redstoun bio tako direktan.

«Ono što je neobično je koliko je sve javno i koliko animoziteta postoji. Obično se ne čuje sama vika, ona ostaje iza zatvorenih vrata», kaže Majkl Flimen iz magazina People.

Od filma «Risky Business» do serijala «Nemoguća misija», Kruz je na blagajnama zaradio milijarde dolara. Sedam njegovih filmova nalazi se na listi 100 filmova sa najvećom zaradom svih vremena. Nemoguća misija III zaradila je blizu 400 miliona.

Ali kada se oduzmu troškovi produkcije, distribucije i velika zarada samog Kruza, Paramaunt bi na kraju mogao da završi sa malim ili čak nikakvim profitom. A u Holivudu greh nije loše ponašanje – već neuspeh da se zaradi novac.

«Da je poslednji film Toma Kruza zaradio 800, 900 miliona ili milijardu dolara ... nikad se ne zna, možda ne bi bilo ovog razgovora. Na kraju se sve svodi na novac...», kaže Majk Spajer iz magazina "Variety".

Očekuje se da će Kruz nastaviti da snima velike filmove ali su njegovi javni nastupi uticali na njegov rad u toj meri da je jedan filmski producent rekao da sada, kada gleda film sa Tomom Kruzom on vidi Toma Kruza, a ne junaka filma. Za jednog glumca, to je loša stvar.

XS
SM
MD
LG