Linkovi

Dikel suspendovan na tri utakmice zbog upotrebe kanabisa


Košarkaš Novog Zelanda Mark Dikel propustio je prvu i neće igrati na još dve utakmice svog tima na Svetskom prvenstvu u Japanu, pošto mu je FIBA izrekla desetodnevnu suspenzije zbog uzimanja zabranjenih suprstanci.

Dikel je bio pozitivan na kanabis na testu obavljenom u julu, zbog čega ga je novozelandski savez suspendovao na dva meča. Kada je, međutim, ušao u sastav za Svetsko prvenstvo, FIBA je procenila da ta kazna nije dovoljna i odlučila na jutrošnjem sastanku da ga suspenduje na 10 dana, počev od danas.

Dikel je visok 188 cm, igra na poziciji plejmejkera, a član je reprezentacije od Olimpijskih igara 2000. godine. Ovaj slučaj potpada pod posebne, jer se zna da supstancu, kao što je kanabis, igrači ne uzimaju da bi poboljšali svoje mogućnosti. Kazna za takve prekršaje kreće se u rasponu od opomene do jednogodišnje suspenzije. Dikel je na prošlom Svetskom prvenstvu u proseku belezzio 6,7 poena i 4,6 skokova. Propustiće utakmice protiv Španije, Nemačke i Angole, a moći će da igra protiv Japana i Paname.

XS
SM
MD
LG