Linkovi

Olivera Jevtić srebrna na Evropskom prvenstvu u Geteborgu


Već godinama najuspešnija srpska atletičaraka Olivera Jevtić osvojila je prvu medalju za Srbiju na Evropskom prvenstvu u švedskom Geteborgu.

Ona je stazu dugu 42 kilometra i 195 metara pretrčala za 2 sata, 30 minuta i 27 sekundi. Prvo mesto i zlatnu medalju u ženskom maratonu osvojila je posle sjajnog finiša Nemica Ulrike Marš u vremenu od 2 sata, 30 minuta i 01 sekunda. Bronzana medalja pripala je Ruskinji Irini Permitinoj, koja je ušla u cilj 26 sekundi posle Olivere Jevtić. Permitina je veći deo trke bila u vođstvu. Treba napomenuti da je srebro Olivere Jevtić prva medalja koju je osvojila Srbija od kada nastupa kao samostalna država.

Jelena Janković bolja od Ane Ivanović u Kaliforniji

U duelu dve najbolje srpske teniserke, uspešnija je bila starija - Jelena Janković. Ona je u četvrtfinalu turnira u Karsonu, u Kaliforniji, koji se igra za nagradni fond od 600 hiljada dolara sa 6:4 i 7:6 pobedila trenutno bolje rangiranu Anu Ivanović. Sledeća protivnica Jelene Janković je Amerikanka Serena Vilijams, dok se u drugom polufinalu sastaju Rusinje – Marija Šarapova i Elena Dementijeva. Uz poraz od Jelene Janković u pojedinačnoj konkurenciji, Ana Ivanović je propustila priliku da se plasira i u polufinale igre parova.

Reprezentacija SCG ponovo izgubila od Španije

Košarkaška reprezentacija Srbije i Crne Gore poražena je u drugoj utakmici na pripremnom turniru u Singapuru. Drugi poraz u deset pripremnih utakmica, plavi su kao i prvi doživeli protiv Španaca, koji su stekli prednost na samom startu meča i održavali je do kraja, do končanih 80:65.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Huan Karlos Navaro sa 14 poena, Rejes i Fernandes postigli su po 12, a Gasol 10. U timu Dragana Šakote istakli su se Bojan Popović i Darko Miličić sa po 13, odnosno Rakočević i Aškrabić sa po 10 poena. Bio je to osmi uzastopni poraz SCG u duelu sa Španijom. Plave sutra čeka duel sa Slovenijom.

Španija: Kalderon 8, Navaro 14, Himenes 6, Garbahosa 6, Po Gasol 10, Rejes 12, Fernandes 12, Mumbru, Serhio Rodriges 4, Kabesas, Berni Rodriges 2, Mark Gasol 6.

Srbija i Crna Gora: Avdalović, Rakočević 10, Jorović 4, Miličić 13, Aškrabić 10, Raičević 4, Popović 13, Nikolić, Marinović 4, Perović 7.

Argentina bolja od Slovenije

Košarkaška reprezentacija Argentine pobedila je selekciju Slovenije sa 94:72, na Filips kupu u Singapuru.

Utakmica je odigrana u okviru pripremnog turnira za Svetsko prvenstvo, koje se od 19. avgusta do 3. septembra održava u Japanu. Na turniru u Singapuru još učestvuju Srbija i Crna Gora i Španija. U prvom kolu turnira SCG je pobedila Argentinu sa 83:64, a Španija je bila pobedila Sloveniju 96:85.

XS
SM
MD
LG