Linkovi

Koliko će Mela Gibsona koštati anti-semitski komentari?


Amerika i dalje bruji zbog skandala «Mel Gibson.» Slavni glumac po drugi put se izvinio svim Jevrejima, rekavši da mu je žao zbog anti-semitskog ispada koji je nedavno imao pod dejstvom alkohola. No, da li će to izvinjenje biti dovoljno?

Pod paljbom kritika kao što je izjava Barbare Volters : «Mislim da više ne želim da vidim nijedan film sa Melom Gibsonom» ili ocena da «Mel ima stvaran problem sa anti-semitizmom, i da nije popio toliko da to bude opravdanje» ... Mel Gibson se ponovo izvinjava. Ovog puta uputio je konkretno izvinjenje zbog svoje anti-semitske tirade u noći kada je uhapšen zbog vožnje u pijanom stanju. «Nisam anti-semita» rekao je Gibson. «Nisam čovek sa predrasudama, mržnja bilo koje vrste je protivna mojoj veri».

Gibson kaže da je započeo program rehabilitacije i apelovao je na jevrejsku zajednicu da mu pomogne u tome.

«Ako je iskren, mi ćemo raditi sa njim. Ljudi mogu da promene mišljenje i osećanja, mogu da dožive prosvetljenje», smatra Abraham Foksmen iz organizacije «Liga protv kleveta».

Medjutim, nisu svi uvereni u to.

«Meni on izgleda kao neko kome je strašno žao što je uhvaćen, ali nisam siguran da mu je žao zbog njegovih stavova», smatra rabin Stiven Leder.

Iako kompanija Dizni nastavlja distribuciju Gibsonovog ostvarenja Apocalypto, zvanični Holivud i dalje raspravlja – da li će Mel Gibson opet raditi u tom gradu?

«U Holivudu je poenta zaradjivanje para, ovo nije grad koji poštuje deset Božijih zapovesti, ovo je grad gde se poštuje zlatno tele.» smatra advokat, političar i glumac Ben Stajn

«Ja lično ne bih želeo da saradjujem sa njim, ali to je odluka koju će svako morati da donosi pojedinačno», kaže Garet Ensijer predstavnik filmske industrije.

I dalje je u toku istraga da li je deo čitavog slučaja zataškan kako bi se zaštitio Gibson. U medjuvremenu, šerifov zamenik, Jevrejin, koji je uhapsio Mela Gibsona i započeo klasični holivudski skandal, oseća se kao lik iz lošeg filma.

«Voleo bih da se zaključam u svoju spavaću sobu mesec dana u nadi da će, kad izadjem, sve biti gotovo» kaže on.

XS
SM
MD
LG