Linkovi

Danas vam predstavljamo film «Miami Vice»


Još jedna popularna TV serija iz 1980-ih godina stiže na veliko platno. Međutim, umesto da bude klasičan rimejk, ova kriminalistička drama prebačena je u sadašnjost i pretvorena u film koji je realističniji nego što je televizijska serija ikad bila.

Soni Kroket i Rikardo Tabs su policijski detektivi na tajnom zadatku, koji vešto manevrišu kroz prljavo podzemlje Majamija. Kada u Federalnom istražnom birou shvate da je federalna istraga o trgovini droge dovedea u pitanje zbog otkrivanja informacija, oni traže pomoć od Kroketa i Tabsa.

Radi se o smrtonosno opasnom zadatku: da bi ušli u srce kartela, dva hrabra policajca predstavljaju se kao eksperti za transport narkotika iz Južna Amerike u SAD.

Film je režirao Majkl Man, producent originalne TV serije, koja se prikazivala pet godina tokom 1980-ih. Teme epizoda često su bili ozbiljni zločini, ali serija je ujedno postala i simbol mode i stila u toj deceniji, pogotovo za vreli grad na Floridi u kome je snimana. Džejmi Foks, koji u filmu tumači ulogu Rikarda Stabsa, priseća se originala:

«Čoveče, zavrnuo bih rukave preko jakne i skinuo čarape, a onda bi mi moja baka pripretila: 'Mali ako ne obuješ čarape …'. Prosto mi je neverovatno da sam sada i ja deo istorije. Ovim filmom Majkl Man će ponovo ući u istoriju.»

S druge strane, irski glumac Kolin Ferel, koji igra Kroketa, ističe da film nije preuveličano podsećanje na 80-te ili način na koji je zvezda TV serije Don Džonson tumačio istu ulogu.


«Ne mislim baš na starog dobrog Dona Džonsona. Da sam razmišljao o prethodnom Korketu bio bih u nevolji, jer bi smo se svađali oko odela koje bih ja želeo da nosim, neoblačenja čarapa i tako tih stvari. TV serija je svakako bila osnov za ovaj film, ali mi smo mu prišli sa vrlo savremene tačke gledišta i film predstavlja celinu za sebe.»

Reditelj Majkl Man kaže da za njega nostalgija nije bila razlog da se vrati «POROCIMA MAJAMIJA».

«Ono što je privuklo mene, ali i sve ostale bila je ideja da se stvarno pozabavimo policajcima na tajnom zadatku: kako to utiče na čoveka, šta čovek može da uradi u tom poslu … jednostavno da obradimo celu ideju življenja sa nekim izmišljenim identitetom, koji je u stvari produžetak tebe i sve to u 2006. godini. To onda definiše toliko mnogo stvari, nema šanse da u filmu imate aligatore, jahte ili nostalgiju.»

Internacionalu glumačku postavu filma «POROCI MAJAMIJA» upotpunjavaju kineska zvezda Gong Li u ulozi zanosne kraljice kartela koja se zaljubljuje u Sonija Kroketa, i Britanka Naomi Heris, koja igra policajku, čija romansa sa detektivom Tabsom se pokazuje kao vrlo opasna.

Tu je i Španac Luis Tosar, kao vođa narko kartela čija operacija je pod istragom. «POROCI MAJAMIJA» snimani su na lokacijama na jugu Floride i u zemljama Latinske Amerike: Urugvaju, Brazilu, Kolumbiji i prestonici Kube – Havani.

XS
SM
MD
LG