Linkovi

Narodna stranka sa SNP i DSS u koaliciji na predstojećim izborima


Narodna stranka prihvatila je predlog da sa Socijalističkom narodnom partijom i Demokratskom srpskom strankom nastupi u koaliciji na predstojećim izborima, u proporciji koja je određena brojem poslanika u Skupštini Crne Gore.

Za to vrijeme, Srpska narodna stranka saopštila je da će Srpska lista uskoro dobiti konačan oblik Predsjednik NS-a Predrag Popović rekao je da je GO usvojio pravila i način izbora za poslanike na listi koalicije, koji će se vršiti tajnim glasanjem.

On je kazao da izbori za kandiate NS-a počinju sjutra i trajaće do 26. jula, u okviru svih organa stranke, od opštinskih odbora do predsjedništva.

Popović je ocijenio da je NS u tom smislu učinila korak naprijed i otvorila demokratsku proceduru za izbor svojih kandidata. Predsjednik Srpske narodne stranke Andrija Mandić rekao je danas da će Srpska lista, čije formiranje nije dobilo podršku ostalih opozicionih stranaka, uskoro dobiti konačan oblik, jer to diktira kalendar političkih događaja.

On je naveo da su razgovori o formiranju Srpske liste sa drugim strankama i organizacijama u toku, dodajući da će Glavni odbor SNS-a potom “kazati svoje”, nakon čega će biti poznato kako će ta partija nastupiti na predstojećim izborima. Mandić je rekao da do koalicije sa Socijalističkom narodnom partijom nije došlo zbog toga što je ta stranka odbila programsku koalicionu ponudu. Glavni odbor Socijaldemokratske partije raspravljaće sjutra o načinu nastupa na izborima zakazanim za 10. septembar i izbornom programu stranke.

Potpredsjednik SDP-a Rifat Rastoder ranije je kazao da preferira, kao poželjniji, samostalan nastup na izborima, ocjenjujući da to ide u prilog jačanju identiteta partija. On je međutim rekao da kao racionalan političar podržava ono što je interes partije, a u ovom periodu prije svega Crne Gore kao nezavisne države. Prema nezvaničnim informacijama, čelnici Demokratske partije socijalista i SDP-a već su dogovorili zajednički nastup na izborima.


XS
SM
MD
LG