Linkovi

Počeo prelazni rok u NBA, Lebronu 60 miliona za tri godine


Nekoliko sati pre nego što je moratorijum na potpisivanje ugovora i zvanično okončan, NBA liga je saopštila da "seleri kap" za predstojeću sezonu iznosi nešto više od 53 miliona dolara (53,135), a da će svi timovi, čiji troškovi za plate igrača budu veći od 65 miliona i 420 hiljada dolara, morati da plaćaju takozvani porez na luksuz. Minimalni trošak timova za plate igrača je nešto ispod 40 miliona dolara (39,85), a visina takozvanog "mid-level" izuzetka malo više od pet miliona (5,125).

Prvog dana prelaznog roka najbrže su reagovali Indijana i Dalas, koji su obavili klasičnu razmenu igrača "jedan za jedan". Mevsi su u zamenu za veterana Ostina Kroužira, koji je svih devet profesionalnih sezona proveo u Indijanapolisu, prosledili Pejsersima "univerzalca" Markiza Denijelsa, koji je tokom tri godine u Dalasu, pokazao da može da igra na više pozicija i da je vrlo dobar u odbrani.

Iako još nije stavio potpis na novi ugovor, Lebron Džejms privlači najveću pažnju američkih medija zbog činjenice da se, umesto maksimalnih pet godina i oko 80 miliona dolara, odlučio za opciju tri godine i 60 miliona, uz objašnjenje da je to najbolji poslovni potez. Trenutno se spekuliše da bi njegovim primerom mogli da se povedu i Karmelo Entoni i Dvejn Vejd.

U međuvremenu, krilni centar Los Anđeles Lejkersa, Kvami Braun, oslobođen je optužbe da je krajem aprila u Los Anđelesu napastvovao jednu ženu. Prvi pik sa drafta 2001, od tada je bio pod istragom policije, a kancelarija javnog tužioca odbacila je tužbu protiv njega zbog nedostatka dokaza. Braun je odmah pošto tužba podneta izjavio da nije kriv, a tokom istrage advokati mu nisu dozvolili da daje izjave policiji.

XS
SM
MD
LG