Linkovi

Delegacija Srpskog nacionalnog veća i vladika Artemije uoči posete SAD


Posetu premijera Vojislava Koštunice Sjedinjenim Američki Državama jedino su u Beogradu komentarisali funkcioneri iz njegove partije.

Funkcioner Demokratske stranke Srbije Miloš Aligrudić najavio je da će Koštunica sagovornicima preneti stav da je Srbija spremna na kompromis i da je spremna da pregovara o svemu sem o nezavisnosti Kosova :

”Kompromis nikako ne me biti tražen u onom što deo međunarodne zajednice i njihovih zvaničnika pokušava da provuče, a to je kompromis koji bi podrazumevao nezavisno Kosovo u zamenu za ljudska prava. To je potpuno nemoguće,“ rekao je Aligrudić.

U isto vreme kad i premijer Koštunica, u Sjedinjenim Američkim Državama boraviće i delegacija Srpskog nacionalnog veća i vladika Artemije kako bi izneli svoje viđenje stanja na Kosovu. Tu vest saopštila je u Beogradu potpredsednica Veća Rada Trajković predstavljajući prvu srpsku lobističku grupu, Američki savet za Kosovo koju predvodi advokat Džim Džatras, inače svedok Slobodana Miloševića na suđenju u Hagu. Džatras je izjavio da je ta grupa postigla prve rezultate u zastupanju srpskog interesa, da je u kontaktu s važnim ličnostima koje upozorava da bi nezavisno Kosovo bilo izvor nasilja i terorizma i da će se naredne nedelje usmeriti na lobiranje u Kongresu, nastojeći da prikaže šta nije u redu u stavu SAD prema Kosovu.

XS
SM
MD
LG