Linkovi

Ben Valas odbio ponudu Pistonsa, ide u Čikago za 60 miliona!


Senzacionalna vest stiže iz Detroita, gde je Ben Valas lokalnom dnevniku "Detroit Njuz" potvrdio da se dogovorio sa Čikago Bulsima i da će kada se završi moratorijum, potpisati četvorogodišnji ugovor vredan 60 miliona dolara.

Najbolji defanzivac NBA lige navodno nije bio zadovoljan ponudom Pistonsa, koju su bili spremni da mu ponude blizu 50 miliona za četiri godine, čime bi postao najplaćeniji igrač tima. Trideset-dvogodišnji Valas nikad u deset godina dugoj karijeri nije imao dvocifreni učinak u kategoriji poena (prošle godine 7,3), ali je jedini igrač u istoriji koji je četiri puta u pet godina dobio nagradu za najboljeg odbrambenog igrača lige. Prošle sezone bio je četvrti skakač (11,3), deveti bloker (2,2) i deseti kradljivac (1,78) u NBA, i postao tek peti igrač u istoriji (uz Hakima Olajžuvona, Džulijusa Irvinga, Sema Lejsija i Dejvida Robinsona), koji je u te tri kategorije bio među 10 najboljih.

Ben Valas nikad nije draftovan, a studirao je na Univerzitetu Virdžinija Junion. U karijeri je nastupao za Vašington, Orlando i Detroit.

XS
SM
MD
LG