Linkovi

Radmanović u  LA Lejkersima - Stojaković u Nju Orleans Hornetsima?


Srpski košarkaš Vladimir Radmanović namerava da potpiše ugovor sa LA Lejkersima, rekao je igračev agent Dejvid Bauman.

Krilni košarkaš igrao je prve četiri i po sezone u Sijetlu, da bi u februaru prešao u Kliperse, koji su saopštili da žele da ga zadrže u klubu, ali se 25-godišnji Radmanović ipak odlučio za komšijski klub.

"Vladina odluka očigledno nije bila laka. Sa jedne strane, Klipersi su pokazali veliko interesovanje. Majk Danlivi, Eldžin Bejlor i Endi Reser učinili su sve što možete da zamislite da ga ubede da se vrati. Sa druge strane, Lejkersi i brojni drugi klubovi počeli su da zovu istog trenutka kada su pravila lige dozvolila da počnu pregovori", rekao je Baumand.

Bauman je rekao da su medju onima koji su zvali bili i prva zvezda Lejkersa Kobi Brajant i trener Fil Džekson.

"Kada vas Brajant i Džekson zovu u šest ujutru zbog slobodnog igrača, a na drugoj vezi vas čekaju Vlade Divac i Medžik Džonson, onda je normalno da naćuljite uši i slušate zaista pažljivo i jasno", rekao je Bauman.

Generalni menadžer Lejkersa Mič Kupčak potvrdio je da ekipa želi Radmanovića.

"Kada istekne zabrana potpisivanja ugovora, Lejkersi nameravaju da sklope sporazum sa Radmanovićem", rekao je on.

Za sada se na zna za koju sumu će Radmanović potpisati, ali se očekuje da će to biti oko 31 milion dolara. Radmanović je prošle sezone igrao u proseku 25,6 minuta po utakmici i za to vreme postizao je 9,8 poena, 4,6 skokova i 1,8 asistencija.

Stojaković u Nju Orleans Hornetsima

Srpski košarkaš Predrag Stojaković trebalo bi da potpiše petogodišnji ugovor sa Nju Orleans Hornetsima vredan 64 miliona dolara, objavio je igračev agent. Krilni igrač odlučio je prošle nedelje da odustane od poslednje godine ugovora sa Indijanom i da pokuša da pronadje angažman kao slobodan igrač. Zvanični sajt NBA lige preneo je izjavu generalnog menadžera Hornetsa Džefa Bauera da će ugovor biti potpisan čim 12. jula istekne zabrana transfera. Svetske agencije prenele su reči Stojakovićevog agenta Dejvida Baumana, koji je rekao da ugovor vredi 64 miliona dolara.

Iako ugovori ne mogu još da se potpisuju, klubovi i igrači mogu od juče da pregovaraju, što je rukovodstvo Hornetsa odmah iskoristilo i stupilo u pregovore sa Stojakovićem. Pošto je prvih sedam godina NBA karijere proveo u Sakramentu,
Stojaković je sredinom sezone prešao u Indijanu u zamenu za Rona Artesta. U 40 utakmica u Pejsersima postizao je u proseku 19,5 poena, uz šut iz igre 46 odsto.

Stojaković je jedan od najboljih šutera NBA lige. U osam godina karijere šutirao je 40 odsto za tri poena. On i bek Sijetla Rej Alen jedini su igrači koji su postizali bar 100 trojki u svakoj od poslednjih sedam sezona. Prošle sezone bio je 13. po ukupnom broju trojki (162), a drugi po procentu šuta sa slobodnih bacanja (91,5). Stojaković je propustio devet utakmica u Indijani zbog nekoliko različitih povreda. U karijeri je do sada po utakmici postizao 18,4 poena i imao 5,1 skok u proseku.

XS
SM
MD
LG