Linkovi

Zdravstvena industrija sve više koristi telemedicinu


Korišćenje tehnologije koja spasava život sve više se širi u Sjedinjenim Državama, a o njoj razmišljaju medicinski centri u Australiji, Južnoj Koreji i drugde. Proizvodjači sistema za praćenje koriste prednost bežične tehnologije i brzog interneta kako bi uradili još više.

Pejsmejker koji reguliše rad srca ugradjen je u grudi. On može da pošalje spasonosni signal ukoliko se pojave nenormalni otkucaji srca…. i od kuće, aparat automatski šalje infomacije o pacijentovom stanju njegovom lekaru.

«Ovi aparati nam dozvoljavaju da unapred znamo kada kod pacijenta počinju da se razvijaju problemi koji bi mogli da dovedu do srčanog napada. Prenos informacija o tome bežičnim putem imaće veliki uticaj na lečenje pacijenta,» kaže doktor Krosli.

Testirani i odobreni od strane vladinih regulatornih tela, aparati šalju hitna medicinska obaveštenja u odredjeno vreme ili bilo kada, ako dodje do promene stanja pacijenta. Aparati mogu da ustanove povećanje tečnosti u plućima ili grudnom košu, što je često prvi znak nepravilnog rada srca.

«Nivo zaštite, sa ovim aparatima značajno će se povećati, uglavnom sprovodjenjem zdravstvenog menadžmenta koji do sada nismo imali,» kaže doktor Krosli.



XS
SM
MD
LG