Linkovi

Italijani se ušunjali među osam najboljih


U možda najdosadnijoj utakmici dosadašnjeg toka Mondijala, reprezentacija Italije je u svom stilu izborila plasman u četvrtfinale. "Azuri" su sa igračem manje do pobede došli bukvalno u poslednjoj sekundi golom iz jedanaesterca.

Bilo je od početka jasno da su se selektori Lipi i Hidink opredelili za opreznu igru. Igralo se vrlo sporo, ali ipak je bilo nekoliko solidnih prilika za gol. Međutim Toni i Đilardino nisu bili najsnalažljiviji pred Švarcerovim golom, dok je na drugoj strani Bufon zaustavio šut Čiperfilda sa desetak metara.

Drugo poluvreme je počelo vrlo loše za Italijane jer je već posle pet minuta igre isključen Marko Materaci zbog oštrog starta na Brešana. Usledilo je 40 minuta dosadne igre u kojoj "kenguri" nisu uspeli da iskoriste brojčanu nadmoćnost. "Azuri" su se, što im je i najjača odlika, vešto branili do kraja i kada se činilo da su produžeci neminovni, sudija Kantaljeho iz Španije je poklonio penal Italiji bukavlno 10 sekundi pre kraja.

Groso je prošao po levoj strani, ušao u kazneni prostor i pao preko Lukasa Nila koji je ležao na travi. Arbitar je dosudio najstrožu kaznu koju je sigurno izveo Frančesko Toti i tako odveo svoju selekciju među osam najboljih.


XS
SM
MD
LG