Linkovi

Akcioni plan za hvatanje Ratka Mladića?


Nema mnogo detalja oko akcionog plana za saradnju sa Haškim sudom, koji je Beogradu ponudila Evropska unija.

Potpredsednik stranke G17 Plus Mlađan Dinkić najavio je da će sredinom jula premijer Vojislav Koštunica evropskim zvaničnicima u Briselu predstaviti Vladin Akcioni plan saradnje sa Haškim tribunalom koji treba da bude ostvaren uz pomoć Evropske unije. Portparol vladajuće Demokraske stranke Srbije Andreja Mladenović izjavio je da je još rano da se govori o detaljima eventualnog Akcionog plana za pronalaženje haškog begunca Ratka Mladića i zatim naglasio da će se u kratkom roku znati da li će uopšte biti Akcionog plana.

Savetnik predsednika Srbije za pitanja Haškog tribunala Jovan Simić smatra da je ideja Akcionog plana veoma dobra jer podrazumeva i saradnju sa stranim službama bezbednosti.

Akcioni plan morao bi, ocenio je Simić, da predstavlja regionalnu saradnju država u okruženju a iz sveta bi stigla pomoć u tehnologiji, logistici i ljudstvu za lociranje i hapšenje Ratka Mladića.

A predsednik Saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić kaže da službe bezbednosti svakodnevno rade na lociranju i hapšenju generala Mladića što bi i ubuduće trebalo da bude suština Akcionog plana i zatim upozorava da Srbiju i sa Akcionim planom i bez njega čeka isti posao - da uhapsi i Haškom tribunalu izriuči generala Ratka Mladića.


XS
SM
MD
LG